Δημιουργική συνεργασία με Σχολεία από την Ισπανία και την Ελλάδα

 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Σχολείο μας το σχολικό έτος 2022-2023, στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Εικαστικών μαθημάτων με υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την Εικαστικό Θεοδώρα Χανδρινού, έχουν διαθεματική προσέγγιση με γνώμονα την συμπερίληψη, μέσω της βιωματικής εμπειρίας μάθησης.

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, τα παιδιά των τάξεων Γ’,  Δ’, Ε’ και ΣΤ’, με ενθουσιασμό και μεγάλη προθυμία, πραγματοποίησαν   δραστηριότητες συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με Σχολεία από το εξωτερικό και την Ελλάδα με το 35º Δημοτικό Σχολείο Αθήνας.

Ανταλλάξαμε εκπαιδευτικό υλικό και ιδέες με τα Ισπανικά Σχολεία από την Μαδρίτη: San José de Madrid, España και Divina Pastora de Madrid,  España.

Στις δημιουργίες τους τα παιδιά αξιοποίησαν υλικά προς ανακύκλωση όπως CD, χαρτιά και χαρτόνια, υφάσματα, άδειες χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες, σπασμένα διακοσμητικά στοιχεία. Ανταλλάξαμε ιδέες χαρτοδιπλωτικής – origami, ιδέες για την κατασκευή «ζαχαρωτών μπισκοτόσπιτων» με συνδυασμό υλικών προς ανακύκλωση, στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ευχητήριες 3D κάρτες. Πολύ όμορφες ήταν οι ιδέες για την γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού με υλικά από την φύση, όπως κουκουνάρια που έγιναν στολίδια, γούρια  και στεφάνια!

Θερμές ευχαριστίες στην φίλη και εκλεκτή συνάδελφο sra Esperanza Caro από την Ισπανία, για την εξαιρετική συνεργασία που επιτύχαμε!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί:

https://blogs.sch.gr/arteducate/2023/01/08/dimioyrgiki-synergasia-me-scholeia-apo-tin-ispania/

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, για την αξιέπαινη προσπάθεια!!

Συγγραφέας: 
TheodoraChandrinou