Διαθεματικές δράσεις

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Litter Less Plus που οργανώθηκε από το FEE (Foundation for Environmental Education) το σχολείο μας πήρε μέρος με διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Αποφασίσαμε να καθαρίσουμε την αυλή του σχολείου μας και τους δρόμους γύρω από αυτό, ώστε να αποτρέψουμε τη μεταφορά των απορριμμάτων στη θάλασσα μέσω του δικτύου όμβριων υδάτων.

Κάναμε έλεγχο των φρεατίων στη γειτονιά του σχολείου μας για να καταγράψουμε την κατάστασή τους. Συζητήσαμε πώς τα απορρίμματα καταλήγουν στη θάλασσα και παρακολουθώντας διάφορα βίντεο ενημερωθήκαμε για την πλαστική ρύπανση  των θαλασσών και με ποιον τρόπο αυτή  συμβάλλει στη μεγάλη καταστροφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Καταλήξαμε σε συμπεράσματα, κάναμε την κριτική μας και αισθανθήκαμε άσχημα γιατί καταλάβαμε ότι μέρος της ευθύνης ανήκει στη σχολική κοινότητα.

Με τα απορρίμματα που μαζέψαμε, τα περισσότερα ήταν πλαστικές συσκευασίες οι οποίες θα μπορούσαν να βρίσκονται στον κάδο της ανακύκλωσης,  φτιάξαμε  μια σύνθεση κολλάζ με θέμα τη ρύπανση της θάλασσας. Η αφίσα ήταν ένας τρόπος για να επικοινωνήσουμε τα μηνύματά μας, να αποτυπώσουμε τα συναισθήματα  και τα σχόλιά μας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία.

Η αφίσα μας πήρε μέρος στον 2ο  Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Η θάλασσα που θέλω να έχω!» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, η οποία και βραβεύτηκε.

Συγγραφέας: 
Ελένη Κιόρογλου