Το ξεκίνημά μας...

Ο χώρος μας πριν αρχίσουν οι εργασίες.
Οι γονείς ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τις ζαρντινιέρες.
Μεταφορά απαιτούμενων υλικών στο σχολείο μας.
Επίσκεψη του γεωπόνου κου Μηλιαράκη στο σχολείο μας.

Την Παρασκευή 21/10/2022 άρχισε η κατασκευή των ζαρντινιέρων όπου θα αξιοποιηθούν στον λαχανόκηπό μας.  Οι ζαρντινιέρες κατασκευάστηκαν από γονείς του σχολείου μας, οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμά μας. Ο χώρος που τοποθετήθηκαν οι ζαρντινιέρες επιλέχτηκε κατόπιν υποδείξεως του γεωπόνου, κου Μηλιαράκη Μηνά, όταν είχε επισκεφτεί το σχολείο μας στις 18/10/2022.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ξεκίνησαν άμεσα, με την αμέριστη συνδρομή γονέων του σχολείου μας, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία κάλυψε οικονομικά την αγορά απαιτούμενων υλικών (χώματα και λιπάσματα, καθώς και τη μεταφορά αυτών στο σχολείο μας). Τα υλικά ήρθαν στο σχολείο στις 3/11/2022.

Αφού κατασκευάστηκαν οι ζαρντινιέρες, ο γεωπόνος, κος Μηλιαράκης, επισκέφτηκε εκ νέου το σχολείο μας στις 4/11/2022. Συνομίλησε με  τους μαθητές/τριες που θα εκπονήσουν το πρόγραμμα, απάντησε σε όλες τις απορίες τους και τους καθοδήγησε ως προς τον σωστό χρόνο και τρόπο φυτέματος και καλλιέργειας των φυτών.

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ