Running out of time

Οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Δράμας γίνανε μέρος της ιστορίας για το κλίμα!

Οι μαθητές αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους σκυτάλη με υλικά που θα τους επιτρέψουν μετά το τέλος της σκυταλοδρομίας αντί να καταλήξει στα σκουπίδια, να τοποθετηθεί στον κομποστοποιητή του σχολικού μας κήπου για να μετατραπεί σε κομπόστ για τα φυτά μας. Έτσι λοιπόν χρησιμοποίησαν ρολό από χαρτί κουζίνας και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού , φλούδες από μανταρίνι , ξυλάκια κανέλας, φύλλα πλατανιού και κυπαρισσιού από δέντρα της αυλής μας . 

Όλα αυτά στερεώθηκαν με φυσικό σκοινί που το τύλιξαν πολλές φορές γύρω από την σκυτάλη. Η σκυτάλη μας όχι μόνο έγινε ένα όμορφο στολίδι αλλά μύριζε και υπέροχα! Οι μαθητές δοκίμασαν να την περάσουν από χέρι σε χέρι κάνοντας μια πρόβα για τη σκυταλοδρομία που σχεδιάσανε !

Το δικό μας μήνυμα :

Και εγώ και εσύ

Και όλοι μαζί

Το μήνυμα να δώσουμε

Παντού να ακουστεί

Κάντε κάτι τώρα

Όχι μόνο λόγια

Η γη μας να σωθεί

Απ΄την καταστροφή

Οι μαθητές το γράφουν και το στολίζουν με τις ζωγραφιές τους.

Μετά από συνεννόηση με την Τροχαία Δράμας καθορίστηκε  η διαδρομή να γίνει επί της οδού Παπαφλέσσα δρόμος μπροστά στο νηπιαγωγείο μας. Η σκυτάλη θα πηγαίνει από τη μία μεριά του δρόμου και θα γυρίζει από την άλλη . Απόσταση περίπου 520 μέτρων με 35 σημεία αλλαγών.

Έτσι λοιπόν την Παγκόσμια ημέρα Δράσης των Σχολείων αντί για 3 στις 4 Νοεμβρίου 35 μαθητές πήραν θέση με τους αριθμούς στα μπλουζάκια τους και τα κόκκινα καπελάκια . Με το σφύριγμα της κα. Σταυρούλας ξεκίνησε η σκυτάλη με πρώτη δρομέα την  Τ. Οι μαθητές μας τρέξανε μαζί με τους γονείς τους και τερματίσανε κόβοντας την κορδέλα με χειροκροτήματα και ήχους σειρήνας !

Είχαμε την χαρά να μας τιμήσουν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Διαλεκτόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και αθλητισμού κα. Τόλιου. Έτσι οι μαθητές μας τους παραδώσανε το μήνυμα τις σκυτάλης για να συνεχίσουν με τη σειρά τους τη διάδοσή του ! Τους ευχαριστούμε πολύ !

Επιπλέον τους χαρίσανε και από ένα βιοδιασπώμενο γλαστράκι με δενδρύλλιο βελανιδιάς . Ναι !Eίναι από τα φυτά που καλλιέργησαν  οι μαθητές την περσινή σχολική χρονιά όταν δοκιμάζανε τη σπορά βελανιδιών .

Όλοι μαζί μαθητές , εκπαιδευτικοί, γονείς και επίσημοι σχηματίσαμε έναν μεγάλο κύκλο και φωνάξαμε το δικό μας σύνθημα για τη σωτηρία του πλανήτη.

Η δράση έγινε γιορτή με τα χειροποίητα κεράσματα ,υγιεινά εδέσματα από τα χεράκια των μαμάδων μας !

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που με προθυμία  μας βοηθάνε και σε κάθε δράση μας και κάλεσμά μας είναι πάντα δίπλα μας!
 

Συγγραφέας: 
Μαρία Παπαδοπούλου