Πριν πας στον Άρη, φύτεψε ένα κουκουνάρι!

Δενδροφύτευση σε δασική περιοχή της Ρόδου

Στόχος του προγράμματος είναι ένας!  Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να αγαπήσουν τα δασικά οικοσυστήματα του τόπου τους. Μέσα από την αγάπη έρχεται και η προστασία, η αλληλεπίδραση και η κατανόηση της ζωτικής του σημασίας.

    Το πρόγραμμα «Πριν φύγεις για τον Άρη, φύτεψε ένα κουκουνάρι», ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο μέχρι, σχεδόν και το τέλος της χρονιάς. Αδράξαμε ευκαιρίες, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τα δέντρα της περιοχής τους.  Εκμεταλλευτήκαμε όλες τις εποχές και αναζητήσαμε δέντρα που καρποφορούν σε κάθε μια από αυτές, δέντρα που χάνουν τα φύλλα τους, δέντρα που ανθίζουν… Οι πρώτες δραστηριότητες, λοιπόν, είχαν ευκαιριακό χαρακτήρα. Ξεκινώντας από την μπανανιά, η οποία όπως ανακαλύψαμε βρίσκεται παντού στην γειτονιά του νηπιαγωγείου μας, την ροδιά, την ελιά, την αμυγδαλιά… μέχρι που φτάσαμε  στο δάσος!

Οι δράσεις της φετινής χρονιάς συμπυκνώθηκαν σε ένα μικρό βίντεο παρουσίασης... Οι δράσεις που οργανώνονται για την επόμενη σχολική χρονιά είναι ακόμα καλύτερες! Τα παιδιά ζήτησαν δέντρα για την αυλή του νηπιαγωγείου τους, κάδους ανακύκλωσης και άλλες βόλτες για πικ νικ στο δάσος! 

Συγγραφέας: 
NipKalathou