Παρουσίαση του προγράμματος "Ταπερίστας" σε Ισπανούς συναδέλφους στο πλαίσιο Job Shadowing του προγράμματος Erasmus.

 

Στο σχολείο μας έγινε παρουσίαση της δράσης «Ταπερίστας» σε Ισπανούς συναδέλφους, που μας επισκέφτηκαν για Job Shadowing στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Συγκεκριμένα στις 3-10-2022 δύο καθηγήτριες από τη Βαλένθια της Ισπανίας επισκέφτηκαν το σχολείο μας, όπου  παρέμειναν για μια εβδομάδα, παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας, καθώς και διδασκαλίες, όπου αξιοποιήθηκαν ψηφιακά εργαλεία και πολυμέσα και αντάλλαξαν καλές πρακτικές και ιδέες για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή μαθητών.

Στο πλαίσιο της παραπάνω κινητικότητας οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 παρουσίασαν τη δράση «Ταπερίστας» και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής και στη συνέχεια οργάνωσαν μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ επέδειξαν τον τρόπο παρασκευής του κρητικού ντάκου (Συνταγή) κι εξήγησαν τα θρεπτικά του συστατικά. Μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές μας δώρισαν στους εταίρους μας κρητικά βότανα και σελιδοδείκτες με κρητικές παραδοσιακές συνταγές και οι φιλοξενούμενοι  έμειναν ενθουσιασμένοι από την προθυμία και τον ζήλο των μαθητών μας.

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ