Παρασκευή ελιών, μούστου και σταφίδων

Οι μικροί μαθητές νωρίς νωρίς άρχισαν με τα χεράκια τους να δημιουργούν. (Σεπτ - Οκτώβ 21)

Έσπασαν ελιές ή τις τρύπησαν με πλαστικά πιρουνάκια, τις έβαλαν στο νερό, μέτρησαν τις μέρες -σύμφωνα με τις συμβουλές των μεγαλύτερων -, συμμετείχαν στην παρασκευή γάρου (κάνοντας ταυτόχρονα και STEAM)  και αργότερα τις μοιράστηκαν για να τις φάνε με τις οικογένειές τους.

Το ίδιο διάστημα πίεσαν σταφύλια ¨παράγοντας¨ μούστο, μύρισαν, γεύτηκαν, σύγκριναν το χρώμα του μούστου από λευκά ή μωβ σταφύλια, έφαγαν μουσταλευριά που φτιάξαμε στο Νηπιαγωγείο.

Και αποξήραναν σταφύλια στον αποξηραντήρα μας για σταφίδες παραδοσιακές "handmade".

Συγγραφέας: 
Θώμη Παπαντωνίου