Όταν το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καστοριάς συναντάει τους Προσκόπους

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο ακέλα (αρχηγό της ομάδας των μικρών προσκόπων) οι μαθητές του ομίλου εθελοντισμού - ανακύκλωσης μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα Πάτρα και κα Καλλίνικου επισκεφτήκαμε τον χώρο όπου γίνονται οι συναντήσεις των προσκόπων.

Αφού μας υποδέχτηκαν και μας μίλησαν για τον εθελοντισμό και την δράση τους που είναι πάντα με αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον, έγινε από κοινού μια πεζοπορία προς τον Άγιο Αθανάσιο για να μπορέσουμε να δούμε από κοντά το έργο μιας άλλης ομάδας εθελοντών των Φίλων του Περιβάλλοντος που δεν ήταν άλλη από την δενδροφύτευση. 

Κατόπιν έλαβαν χώρα μουσικοκινητικές δράσεις μέσα στην φύση και στο πράσινο για να δοθεί έμφαση στην αξία που έχει στην ψυχική και σωματική μας υγεία η άσκηση στην φύση. Παράλληλα τονίστηκε το γεγονός πως αν δεν σεβόμαστε και δεν προστατεύουμε το περιβάλλον τίποτα από τις σημερινές δράσεις δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Στο τέλος οι πρόσκοποι και οι μικροί εθελοντές είπαν το προσκοπικό σύνθημα τους και τον χαιρετισμό τους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια άλλη φορά.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία τον κ. Κεφαλόπουλο και τους άλλους προσκόπους που παρευρίσκονταν στην σημερινή συνάντηση.

Συγγραφέας: 
NAOMI PATRA