Το οικολογικό και δημιουργικό Σχολείο μας / Our eco-friendly and creative School, εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το πρώτο μας πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022 – 2023  έχει τίτλο «Το οικολογικό και δημιουργικό Σχολείο μας / Our eco-friendly and creative School».

Στόχος είναι η βιωματική εμπειρία και η ενεργή συμμετοχή στην διδακτική πρακτική των μαθητών και μαθητριών από το 41ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας «Νικόλαος Γύζης». 

Υλοποιείται με την πρωτοβουλία, τον σχεδιασμό και την διδασκαλία της Εικαστικού Θεοδώρας Χανδρινού.

Οι Εικαστικές Τέχνες και οι  τεχνικές τους γίνονται το εκπαιδευτικό όχημα, για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην γνώση και την δημιουργικότητα.

«Η Ελληνική Εταιρία για την προστασία της Φύσης» είναι ο φορέας συνεργασίας μας, που αγκαλιάζει τις δραστηριότητες του προγράμματος και γίνεται εφικτή η διάδραση με Σχολεία από την Ελλάδα και άλλες χώρες. 

Η θεματολογία μας αφορά τους τομείς: Απορρίμματα, Σχολική αυλή και Αειφόρο Σχολείο.

Τέχνη και Περιβαλλοντική εκπαίδευση, Αειφορία και Αγωγή υγείας συνδέονται μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματός μας.

Οργανώσαμε με τα παιδιά τις εικαστικές ομάδες μαθητών και μαθητριών, που ανέλαβαν διαφορετικούς ρόλους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους. Η πρόσληψη γνώσης με βιωματική και ενεργή συμμετοχή, μέσω της διδασκαλίας των Εικαστικών εμπλέκει όλη την σχολική μας κοινότητα. Κύριος στόχος είναι η συμμετοχή και συνεργασία όλης της σχολικής μας μονάδας.

 Επίσης, υπάρχει ενθάρρυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών, η καλλιέργεια υπεύθυνης συμπεριφοράς, η ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά και αειφορίας. Τονίζεται η συμβολή της ελεύθερης εικαστικής έκφρασης πολυεπίπεδα. 

Η Τέχνη αξιοποιείται  για την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής, την  πρόληψη αρνητικών συνεπειών σε θέματα υγείας και τα παιδιά βιώνουν με παιγνιώδη τρόπο την συμμετοχή τους.

https://blogs.sch.gr/arteducate/2022/10/16/to-oikologiko-kai-dimioyrgiko-scholeio-mas-our-eco-friendly-and-creative-school/

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

 

Συγγραφέας: 
TheodoraChandrinou