Ανακύκλωση - Ο κήπος μας

Τα παιδιά ανέλαβαν τη φροντίδα του.

Ο κήπος μας διαμορφώθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του (τότε) υποδιευθυντή μας κ. Φώτη Αντωνόπουλου. Τότε φυτέψαμε μία μουριά, μια καρυδιά και ένα μικρό αμπελάκι. Κοντά σ’ αυτά δημιουργήθηκε ένας μικρός λαχανόκηπος με μαρούλια, κρεμμυδάκια κ. ά. Ανάμεσα στα φυτά φυτεύτηκαν τσετσεκιές (κατιφέδες) και τριανταφυλλιές.

Με φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες, με προσωπική εργασία και συνεργασία, τη φετινή σχολική χρονιά (2021 – 2022), συνεχίσαμε να εξελίσσουμε το έργο που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι δημιουργώντας ένα βιωματικό εργαστήρι γνώσης. Φυτέψαμε πολυετή αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, μέντα,  δυόσμο, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, λουίζα, φασκόμηλο, λεβάντα, βασιλικό, και αρμπαρόριζα.Τα παιδιά ανέλαβαν τη φροντίδα του.

 Σε μια σκιερή γωνιά, τοποθετήθηκε ο κάδος κομποστοποίησης, χωρητικότητας 330lt. Τον κομποστοποιητή παρέδωσε στο σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Aνακύκλωσης Πύργου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να περάσουν από την θεωρία στην πράξη της κομποστοποίησης. Έτσι, πολλά από αυτά που πετάμε μπορούν να γίνουν λίπασμα για τα φυτά μας. Χρησιμοποιούμε το κομπόστ, στο σχολικό μας κήπο.

Σήμερα ο κήπος μας έφτασε στο όμορφο αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΕΛΗ