MAKE A WISH

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την υλοποίηση του προγράμματος του Make a wish Ελλάδος / Κάνε μια ευχή Ελλάδος, με το μήνυμα: «είσαι το αστέρι μου» στο σχολείο μας.

Σε αυτό το πρόγραμμα, συμμετείχαν και δραστηριοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι τάξεις του σχολείου μας. Το αστέρι της ευχής πραγματοποιείται για 24η χρονιά σε όλη την Ελλάδα, ευαισθητοποιώντας την στάση των ανθρώπων απέναντι σε άτομα με σοβαρές ασθένειες και πραγματοποιώντας τις βαθύτερες ευχές τους.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μια δωρεά από καθέναν από τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του οργανισμού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην πραγματοποίηση ευχών των παιδιών με σοβαρές ασθένειες αλλά και στη γενικότερη βελτίωση τους.

Σε αντάλλαγμα αυτού, έλαβαν ένα αναμνηστικό κορδονάκι του προγράμματος και το συμβολικό «αστέρι της ευχής», μέσω του οποίου κατάφεραν να ευχηθούν στα παιδιά που νοσούν αλλά και να στολίσουν την τάξη τους μέσα στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

  Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο απέναντι σε οποιοδήποτε άνθρωπο χρειάζεται ανάγκη και πληροφορήθηκαν για οργανισμούς που συνεισφέρουν σε αυτή τη προσπάθεια.

Επίσης μπόρεσαν να βιώσουν και να μάθουν για το μήνυμα και την αξία της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλοβοήθειας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κα Χαϊδεμένου Ελένη και κα Σοφία Αρβανίτη.

 

 

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli