Ημέρες δημιουργίας του κόσμου

Θέμα : Η δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου

Τίτλος: « Οι Ημέρες δημιουργίας»

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές μπόρεσαν να προσεγγίσουν ομαδοσυνεργατικά και διερευνητικά το θαύμα της "Δημιουργίας".

Έμαθαν να αναγνωρίζουν την πορεία και το μοτίβο της δημιουργίας του κόσμου και να τη συνδέουν με τον όμορφο κόσμο μας, αλλά και τα προβλήματα που εμείς του δημιουργούμε. Κατ' αυτόν τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους και τη δική τους ευθύνη, για την προστασία του πλανήτη μας, αποκτώντας οικολογική συνείδηση.

Μυήθηκαν σε πρακτικές δημιουργικότητας μέσα από δική τους κατασκευή, ανταποκρινόμενοι απόλυτα στις απαιτήσεις του αναλυτικού προγράμματος σπουδών και συμβατές με την ύλη του σχολικού βιβλίου της Α΄ Γυμνασίου. Προηγήθηκε εισαγωγικό μάθημα με την επεξεργασία διηγήσεων της Παλαιάς Διαθήκης για την δημιουργία του κόσμου, για να έρθουν σε επαφή με κείμενα της βίβλου και τα μέρη της. Επίσης, παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την δημιουργία του κόσμου και επακολούθησε εποικοδομητική σχετική συζήτηση.

Το αποτέλεσμα ήταν η κατασκευή ενός αναδιπλούμενου βιβλίου, παρόμοιου της Βίβλου, όπου κάθε σελίδα του ήταν αφιερωμένη σε κάθε ημέρα της δημιουργίας αντίστοιχα, τόσο σαν εικόνα/ ζωγραφιά όσο και σαν διήγηση.

Ο βασικότερος στόχος που επετεύχθη μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς του πλανήτη μας, αλλά και να καταδείξει την ανάγκη αμοιβαίας αγάπης και συνύπαρξης όλων των ανθρώπων ως παιδιά – δημιουργήματα του ενός Δημιουργού - Θεού

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Θρησκευτικά» από τους μαθητές της       α΄ τάξης Γυμνασίου.

Η εκπαιδευτικός: Χαϊδεμένου Ελένη

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli