Διοργάνωση μπουφέ στο σχολείο με υγιεινά σνακ για το σχολικό γεύμα των μαθητών.

Οι μαθητές του τμήματος Α4  διοργάνωσαν μπουφέ στον χώρο του σχολείου με διάφορα υγιεινά σνακ για το σχολικό τους γεύμα. Αφού εξέθεσαν στον μπουφέ διάφορα σνακ από διαφορετικές ομάδες τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες), στη συνέχεια παρουσίασαν τις επιλογές τους στους συμμαθητές τους και εξήγησαν τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Μεταξύ άλλων έφεραν φρούτα, λαχανικά, τυρί, αυγό, γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς, κριτσίνια, ρυζογκοφρέτες, φυστικοβούτυρο και σταφίδες, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά προϊόντα, που συμβάλλουν και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ