Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μινωικά σχέδια.

 

Την Παρασκευή 9-12-2022  οι μαθητές από τα τμήματα Β1 και Β3 του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου, που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα: «Τα φυτά στη μυθολογία, στην τέχνη και στην ίαση» και στο πρόγραμμα «Ταπερίστας»  επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου ενημερώθηκαν για τη φαρμακευτική χρήση των θεραπευτικών φυτών, για τη σχέση τους με την τέχνη και τη μυθολογία και για την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης.

Ξεναγηθήκαν στον χώρο του Μουσείου, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για τους Ηρακλειώτες ευεργέτες και για τις θεραπευτικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια. Στο ένα έφτιαξαν ιάματα από βότανα με τον καταποτιοκόπτη και στο άλλο ζωγράφισαν μινωικά μοτίβα θεραπευτικών φυτών πάνω σε κεραμικά, τα έκαναν καρφίτσες, έφτιαξαν σε γύψο αποτυπώματα φυτών και κατασκεύασαν λουλούδια κρόκου με φίλτρα από καφέ!

Στο τέλος  της επίσκεψης οι μαθητές φύτεψαν αρωματικά βότανα στον κήπο της Ιατρικής Σχολής και αποκόμισαν σπουδαίες γνώσεις και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στις παραπάνω δράσεις.

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ