ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) εξέδωσε προς τα μέλη του την παρακάτω ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Ουκρανία.
<<Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) Στηρίζει την Ουκρανία
Ως παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και αποτροπιασμό τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υποστήριξη –όπου και όπως μπορούμε– στους συναδέλφους μας στο FEE Ukraine και στον γενναίο λαό της χώρας. Έμπνευσή μας οι δράσεις πολλών οργανώσεων-μελών μας που ήδη παρέχουν καταφύγιο και στήριξη σε Ουκρανούς πρόσφυγες, ιδιαίτερα σε γυναίκες και παιδιά. Υπάρχει, από την πρώτη στιγμή, μεγάλη προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από πολλές χώρες, και σας προτρέπουμε να συμπαρασταθείτε και εσείς στον λαό της Ουκρανίας, διασφαλίζοντας όμως ότι οι φορείς που θα επιλέξετε προσφέρουν τη βοήθειά τους αξιόπιστα και χωρίς διακρίσεις.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε ξανά στο προσκήνιο το πόσο ευάλωτες είναι οι αγορές ενέργειας στις γεωπολιτικές συγκυρίες. Παρά τις νέες συνθήκες, ο σκοπός και το όραμα της στρατηγικής μας, της GAIA 20:30, παραμένουν αμετάβλητοι. Ο άνεμος, ο ήλιος και οι παλίρροιες δεν έχουν κόστος και, πάνω από όλα, δεν δεσμεύονται από σύνορα. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται παντού στον πλανήτη μας, σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα που εντοπίζονται σε λίγες περιοχές. Πρέπει, λοιπόν, να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας: την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, την ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία της παγκόσμιας βιοποικιλότητας και την εξάλειψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Όσο μειώνουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, τόσο ασφαλέστερος και πιο βιώσιμος γίνεται ο κόσμος μας για τις γενιές που έρχονται.>>
Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με το μήνυμα του FΕΕ και συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Ουκρανίας.
Παραμένουμε δεσμευμένοι να εφαρμόσουμε τη GAIA 20:30 για την ουσιαστική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης.
Όλα αυτά όμως μπορούν να συμβούν μόνο όταν υπάρχει Ειρήνη. Θα εργαστούμε λοιπόν με κάθε μέσο προς την κατεύθυνση αυτή αλλά συγχρόνως θα προσφέρουμε έμπρακτα την ολόπλευρη συμπαράστασή μας και βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Η ΕΕΠΦ σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», θα μαζεύει ιατροφαρμακευτικό υλικό στα γραφεία της Εταιρία. Το υλικό αυτό θα παραδοθεί στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, μαθητών, ΕΕΠ και ΕΒΠ μάζεψαν ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο και παραδόθηκε στα γραφεία της εταιρίας ΕΕΠΦ.

Η εκπαιδευτικός που συντόνισε την δράση: Γιγή Δήμητρα .
Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς Ιωακειμίδου Έλλη και Νίκο Πίσχινα που βοήθησαν στην μεταφορά του υλικού.

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli