Climate Literate

Ομάδα μαθητών της Α λυκείου συμμετέχει στο eTwinning έργο με θέμα Climate Literate. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα κλιματικής αλλαγής, θα κάνουν προτάσεις και θα συνεργαστούν με τους μαθητές άλλων χωρών.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο, για το λόγο αυτό η κλιματική εκπαίδευση στα σχολεία συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να ενσωματώσει την εκπαίδευση για το κλίμα στο σχολικό πρόγραμμα, να διασφαλίσει ότι οι μαθητές θα κατανοήσουν το κλίμα και θα επιστήσουν την προσοχή τους στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, θα παρέχεται ανάπτυξη δεξιοτήτων στην αγγλική γλώσσα, θετική και αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν για την κλιματική αλλαγή και θα προτείνουν μέτρα για την προστασία του κόσμου. Προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των εταίρων, οι μαθητές θα γράψουν μια συνεργατική ιστορία για την κλιματική αλλαγή, θα δημιουργήσουν συνεργατικές παρουσιάσεις, ψηφιακά παιχνίδια, βίντεο, αφίσες και καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Κροατία, την Πολωνία,  την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λιθουανία και την Τουρκία.

H επικοινωνία με τα άλλα σχολεία και οι εργασίες θα είναι στα αγγλικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εξασκηθούν βιωματικά στην αγγλική γλώσσα.

 

Συγγραφέας: 
ekokkinou