5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί δημιουργικά μια κατά κοινή ομολογία δύσκολη σχολική χρονιά είναι η παρουσίαση του ψηφιακού οικολογικού περιοδικού μας με τίτλο OCEANS OF LIFE.
Το περιοδικό αποτελεί ένα από τα τελικά προϊόντα του έργου e Twinning με τίτλο WOMEN OF THE OCEAN, OCEANS OF LIFE που εκπονήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του 11ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά σχολεία IES Atarfe-Granada, IES Macarena-Sevilla και CEIP Ciudad de Ceuta, της Ισπανίας. Η εκπαιδευτικός εικαστικών του σχολείου μας κ. Χρηστάκη Κλειώ, καθοδήγησε τους μαθητές στην καλλιτεχνική έκφραση κάθε φορά που κρίθηκε απαραίτητο! Για να διαβάσετε το ψηφιακό περιοδικό μας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://madmagz.com/magazine/1899972

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέφεραν την έντυπη μορφή του περιοδικού  στην υπαίθρια βιβλιοθήκη που έχει τοποθετηθεί στο πλαίσιο του 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ στην περιοχή του Καράβολα, στο Ηράκλειο Κρήτης . 
Το 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου ακολουθώντας το σύνθημα «Διαβάζω στην πόλη μου», δώρισε βιβλία οικολογικού περιεχομένου, στην όμορφη υπαίθρια βιβλιοθήκη, που η ομάδα ECO VOICE δημιούργησε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο θεατράκι της παραλιακής.
Η Διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κα Κοκοτσάκη Αντωνία δώρισε στα μέλη της ομάδας Eco Voice, βιβλία/εργασίες από τα δύο περιβαλλοντικά προγράμματα eΤwinning "Young citizens for a sustainable world” και "Women of the ocean, Oceans of life” καθώς και το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία φέτος στο σχολείο μας παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω Covid-19.
 

 

 

Συγγραφέας: 
KIRIAKI KIDONIEOS