11 Φεβρουαρίου: Διεθνής Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη

Η επιστήμη και η ισότητα των φύλων είναι και οι δύο ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των διεθνώς συμφωνημένων αναπτυξιακών στόχων, συμπεριλαμβανομένης της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030. Τα τελευταία 15 χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εμπνεύσει και να εμπλέξει γυναίκες και κορίτσια στην επιστήμη. Ωστόσο, οι γυναίκες και τα κορίτσια συνεχίζουν να αποκλείονται από την πλήρη συμμετοχή τους στην επιστήμη. Ας αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Ας μην ξεχνάμε πώς οι γυναίκες συνέβαλαν στην επιστήμη και σε ακόμη περισσότερους τομείς... Ελάτε μαζί μας στο να γιορτάζουμε τις γυναίκες και τα κορίτσια που οδηγούν την καινοτομία και ζητούν δράσεις για να απομακρύνουν όλα τα εμπόδια που τους κρατούν πίσω.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης υλοποιούν το έργο
WOMEN OF THE OCEANS: OCEANS OF LIFE.
Με αυτό το έργο θέλουμε να καταστήσουμε ορατό τον ρόλο των γυναικών επιστημόνων στην υπεράσπιση των θαλάσσιων ειδών και του πυθμένα του ωκεανού, να συνεχίσουμε να προωθούμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη, προωθώντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα των ωκεανών, που αποτελούν πηγή οξυγόνου και ζωής στον πλανήτη μας.
Το παρόν έργο  eTwinning είναι ενσωματωμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το μάθημα της αγγλικής γλώσσας.  Οι μαθητές εργάζονται μέσω της πλατφόρμας eTwinning, σε σύγχρονη αλλά και σε ασύγχρονη εκπαίδευση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση των μαθητών έχει η εκπαιδευτικός εικαστικών του σχολείου μας κ. Χρηστάκη Κλειώ.
 

Συγγραφέας: 
KIRIAKI KIDONIEOS