Τροφή για σκέψη ... και διασκέδαση !!!

Τροφή για σκέψη ... και διασκέδαση !!!
Δεδομένου ότι η Διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάουν την  υγεία και γενικότερα τη ζωή μασ, οι μαθητές του 11ου Γυμνασίου του Ηρακλείου  ενθαρρύνθηκαν να δημιουργήσουν και φέτος τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα μπισκότα για το παζάρι του σχολείου μας.

Το φαγητό που τρώμε κυριολεκτικά καθορίζει το ποιοι είμαστε και επηρεάζει τη σωματική, ψυχική και ακόμη και συναισθηματική μας ευεξία.

Μια κακή διατροφή έχει αποδειχθεί ως αιτία των συνθηκών όπως η υπέρταση, οι καρδιακές παθήσεις και οι αρτηρίες, η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Οι θρεπτικές επιλογές τροφίμων και ιδιαίτερα τα σπιτικά γεύματα όχι μόνο συμβάλλουν στη βέλτιστη υγεία του εγκεφάλου, αλλά μπορούν στην πραγματικότητα να είναι ένα εργαλείο για την υποστήριξη και ακόμη και τη βελτίωση της γνώσης. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η παρασκευή τους με καλή παρέα είναι τόσο μα τόσο διασκεδαστική!

Τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας μπήκαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και επιθυμώντας να προωθήσουν τρόπους καλής διατροφής ακόμα και στα παραδοσιακά γλυκά, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου έφτιαξαν κουραμπιέδες. Οι κουραμπιέδες απο τα χεράκια τους χρησιμοποιήθηκαν για το παζάρι του Σχολείου μας αλλά και για να κεράσουν μαθητές από τα Δημοτικά της περιοχής.
Έτσι, οι μικροί ηθοποιοί με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών της ομάδας και της Διευθύντριας, κ. Κοκοτσάκη Αντωνίας, φόρεσαν ποδιές, έπλυναν χεράκια και έγιναν  ζαχαροπλάστες.
 

 

Συγγραφέας: 
KIRIAKI KIDONIEOS