ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με πρωτοβουλια των μαθητων της Δ΄ταξης και κατοπιν αιτήσεως μας  τον Δεκεμβριο του 2019 να συμμετάσχει και το σχολείο μας στα οικολογικά σχολεία με θεμα την "Σχολική Αυλή" , παραλάβαμε το έντυπο και ηλεκτρονικο υλικό που μας αποστείλατε στην αρχή της νέας χρονιάς και συγκεκριμένα στις 10/1/2020

 

Οι μαθητές της Δ΄ ενημερώθηκαν για τα 7 βήματα .  Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στόχου «Οικολογικό Σχολείο», για να ξεκινήσει  το ταξίδι προς την αειφορία ήταν η ενημέρωση του Διευθυντη του Σχολείου, των εκπαιδευτικών,  των μαθητών όλων των υπόλοιπων τάξεων και "Η Δημιουργία Περιβαλλοντικής Επιτροπής στο σχολείο"  αφού η Περιβαλλοντική Επιτροπή θα  είναι η κινητήρια δύναμη του προγράμματος.

Η ιδέα της διαμόρφωσης της σχολικής αυλής και της συμμετοχής μας στα Οικολογικά σχολεία,  ενθουσίασε όλη τη σχολικη κοινότητα. Ηδη οι μαθητές τα προηγούμενα χρόνια με τους δασκάλους τους  είχαν ασχοληθεί με προγραμματα περιβαλλοντικής εκπαιδευσης, όπως Ανακύκλωσης, όπου ήδη υπάρχουν ειδικοί κάδοι για τα ανακυκλωσιμα (χαρτια, πλαστικό, γυαλί) αλλά και μπαταρίες και προγάμματα για το Δάσος και τις Ακτές (Το σχολείο βρίσκεται δίπλα στη Θάλασσα) και οι μαθητες συχνα επισκέπτονται τους χώρους γύρω από το σχολείο για να τους καθαρίσουν.

Έτσι το επόμενο διάστημα, κι αφου έγινε κλήρωση στις τάξεις όπου δεν υπήραν εκλεγμένα συβούλια,  στις  31/1/2020 συσταθηκε η Περιβαλλοντική Επιτροπή που αποτελείται από:

  • Το διευθυντή, τον υπεύθυνο - συντονιστή εκπαιδευτικό για το πρόγραμμα, και τους  εκπαιδευτικούς.
  • Μαθητές από κάθε τάξη του 6/θεσιου Σχολείου μας.
  • Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Το μη διδακτικό προσωπικό του σχολείου (καθαρίστρια)

 

Συγγραφέας: 
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ