ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 

Η μαρμελάδα είναι γλυκό από φρούτα, ζάχαρη και νερό και χρησιμεύει για τη συντήρηση και μακροπρόθεσμη χρήση των φρούτων.

ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΡΟΤΟΥ

Τουρσί είναι μία μέθοδος συντήρησης των φρούτων και λαχανικών κυρίως, για διατήρηση αυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο θα μπορούσαν να διατηρηθούν από μόνα τους.

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας Βγ αξιοποιώντας μεθόδους από την Τεχνολογία των Τροφίμων παρασκεύασαν μαρμελάδα από μήλα και αχλάδια, καθώς και τουρσί καρότου σε ξύδι προσθέτοντας κόκκινη πιπεριά και σκόρδο.

Η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τετριμέλη

Συγγραφέας: 
xristinatetrimeli