ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2019

Αρχές Σεπτέμβρη και άνοιξαν ξανά τα "πατητήρια" του Σχολείου μας. Με γέλια και χορούς πατήσαμε και φετος τα σταφύλια για το κρασί της καινούργιας χρονιάς! Γυμνά ποδαρακια και...έτοιμοι! Ο σταφυλοχυμός ή μουστος σουρώνεται προσεκτικά μέσα στο βαρέλι. Όταν τελειώσουμε μετράμε τα γράδα (περιεκτικότητα σε σάκχαρα) του μούστου. Ο φετινός, με τιμή 12,5, μάλλον θα δώσει ένα κρασί ΤΕΛΕΙΟ!. Το βαρέλι μεταφερεται στην αίθουσα όπου ο μούστος θα "βράσει" για 20 περίπου μέρες, όπου και θα τον γραδομετρούμε καθημερινά. Μετά το τέλος του βρασμού θα γίνει απολάσπωση και το βαρέλι θα μεταφερθει στο υπόγειο "κελάρι!" του σχολείου για να ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση

Άντε και...καλά κρασιά!!!

Συγγραφέας: 
ΔΗΜΗΤΡΑ