Δράσεις σχολικής χρονιάς 2017-2018

Στo πλαίσιo της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα που αφορούν στην αειφορεία , στην αγάπη και προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν μία σειρά δράσεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 ,  πριν ακόμα ξεκινήσουν τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα.  Συγκεκριμένα :

12/10/2017 Το τμήμα Β2 επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και συμμετείχε  στο πρόγραμμα με τίτλο «Δάσος – Περιαστικό πράσινο».

 

29/10/2017 Η «ομάδα δράσης» του οικολογικού σχολείου έκανε έναν Κυριακάτικο περίπατο στον κοντινό μας Υμηττό.

 

2/11/2017 Παραδόθηκαν πλαστικά καπάκια, συμμετέχοντας ενεργά στη δράση ευαισθητοποιημένης ανακύκλωσης του συλλόγου εθελοντών πολιτών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ.Τίτλος της δράσης είναι «Μαθαίνω να φροντίζω τον άνθρωπο προασπίζοντας το περιβάλλον». Στόχος είναι η στήριξη ατόμων ΑμεΑ.

 

26/11/2017 H «ομάδα δράσης» του οικολογικού σχολείου έκανε έναν Κυριακάτικο περίπατο στον Υμηττό προσεγγίζοντάς τον από την περιοχή της Καισαριανής. Ακολούθησε τη διαδρομή του «βοτανικού μονοπατιού» και κατέληξε σε επίσκεψη στη Μονή Καισαριανής.

 

Μετά την 1/12/2017 το σχολείο μας συγκρότησε δύο περιβαλλοντικές ομάδες. Οι τίτλοι των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν είναι «Φύση – Τέχνη - Μαθητικές δημιουργίες στο Σχολείο» και «Περιβάλλον- Τέχνη- Μαθηματικά». Στο πρώτο πρόγραμμα συμμετέχουν 33 παιδιά της Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου, στο δεύτερο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 παιδιά της Β΄ Γυμνασίου και συνολικά ασχολούνται 5 εκπαιδευτικοί.

Συγγραφέας: 
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΣ