Παρουσίαση project ομάδας Ρομποτικής

Η ομάδα Robotic gREen girls των Απογευματινών Ομίλων Ρομποτικής Mindstorms Εκάλης που απαρτίζεται από τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Χριστίνα και Τσιτσικοπούλου Ιφιρένα του Γ’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού, μαζί με την καθηγήτρια Πληροφορικής-Ρομποτικής και προπονήτριά τους, κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα, από τις αρχές Μαρτίου έως και το τέλος Νοεμβρίου βίωσαν ένα υπέροχο «ταξίδι», κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μέσα από τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Το έναυσμα δόθηκε στις αρχές Μαρτίου 2016 με την ανακοίνωση του θέματος της φετινής Ολυμπιάδας, το οποίο ήταν η Ανακύκλωση. Το πρώτο αγωνιστικό σύνθημα σήμανε στις 26 Ιουνίου 2016, όταν πραγματοποιήθηκε ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Αττικής, από τον οποίο προκρίθηκε η ομάδα στον Τελικό του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής. Κατόπιν, στις 02 Ιουλίου 2016 ορίστηκε ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής, στον οποίο η ομάδα διακρίθηκε και οι μαθήτριες ανακηρύχθηκαν εθνικές νικήτριες. Το πανελλήνιο μετάλλιο αποτέλεσε «εισιτήριο» για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί της Ινδίας το Νοέμβρη 2016.

 

Για το εν λόγω project, άξονας του οποίου αποτέλεσε η δημιουργία ενός οικολογικού σχολείου το οποίο θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν στην αίθουσα της ρομποτικής από την ίδια την υπεύθυνη της ομάδας, κα Πλουμιδάκη, καθώς και από τις δύο συμμετέχουσες του διαγωνισμού.

Συγγραφέας: 
Πέγκυ Μπερερή