«Μπορούμε στο Σχολείο»-το πρόβλημα της σπατάλης του φαγητού

Οι μαθητέσ/τριες της ΣΤ΄τάξης  υλοποίησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο» που ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σπατάλη του φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Τα παιδιά  μέσω του προγράμματος είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν ποιο είναι  , να διερευνήσουν και να γνωρίσουν τα αίτιά του, αλλά και να μάθουν ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και οι τρόποι αντιμετώπισης.

Τα πρώτα 20 λεπτά τα παιδιά συζήτησαν, κατέθεσαν  την άποψή τους και προβληματίστηκαν  πάνω σε έννοιες όπως η σπατάλη του φαγητού, η προσφορά, ο εθελοντισμός και η κοινωνική συνείδηση. Με την παρουσίαση σχετικού έντυπου υλικού (άρθρα, φωτογραφίες κ.λπ.) και ερωτήσεις προς τα παιδιά διαπιστώθηκε το πρόβλημα, διερευνήθηκαν οι λύσεις και ευαισθητοποίηθηκαν στην έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Στόχος είναι η γνώση να γίνει βίωμα που θα καθορίσει μελλοντικά τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής των παιδιών. Τα επόμενα 25 λεπτά έγιναν δραστηριότητες σε ομάδες ή και ατομικά, όπως λεκτικές ασκήσεις, σταυρόλεξο, κουίζ, σωστό-λάθος και εικαστικές δημιουργίες όπως ζωγραφική και κολάζ

Συγγραφέας: 
93dimath