ΓΙΟΡΤΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Την Παρασκευή 12 Μαίου παρουσιάσαμε στους γονείς μας, δράσεις εμπνευσμένες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που εκπονήσαμε φέτος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Θεατρικής Αγωγής του σχολείου η οποία είχε διακοσμηθεί με έργα  που είχαμε φιλοτεχνήσει  με την παρότρυνση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κοράκη Μαρίνας. Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιλάμβανε δραματοποίηση του παραμυθιού «Ο Κήπος Του Βασιλια»  και τη θεατρική διασκευή του βιβλιου «Το Χαρούμενο Λιβάδι». Την θεατρική παράσταση πλαισίωσαν μελωδικά τα μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια,  τα οποία  τραγουδήσαμε υπό την καθοδήγηση της κ. Γιανακουδάκη Αρετής, μουσικού του σχολείου.

Τραγουδήσαμε  το αγγλικό τραγούδι «Flower finger family» το οποίο είχαμε διδαχθεί από τις καθηγήτριες Αγγλικών κ. Γιαννακοπούλου Βένια, κ. Λιολάκη Σοφία και κ. Γεωργακέλλου Πόπη και χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς που επιμελήθηκε  κ. Χρυσικοπούλου Μαρία.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 8 Μαΐου αφιερώσαμε ένα μέρος της γιορτής «στο λουλούδι» της ζωής μας, τη μητέρα μας. Μέσα από μια δραστηριότητα δημιουργικής γραφής που είχαμε υλοποιήσει στην τάξη μας , απευθύναμε τρυφερά και συγκινητικά λόγια στη μητέρα μας χρησιμοποιώντας λέξεις σχετικές με τα λουλούδια. Η εκδήλωση έκλεισε με μια έκπληξη :κάθε μανούλα πήρε δώρο ένα γλαστράκι με λουλούδια και ένα τέχνημα με πηλό και ημιπολύτιμες πέτρες σε ψηφιδωτό, ως ένδειξη αγάπης από το παιδί της!

 

 

 

Συγγραφέας: 
mchorian