Εργαστήρια Φυσικής Δόμησης

"Η φυσική δόμηση είναι ένας αρκετά νέος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομική προσέγγιση προσανατολισμένη στη χρήση φυσικών, τοπικών, προσεκτικά επιλεγμένων ή και ανακυκλωμένων υλικών, απλών εργαλείων και τεχνικών.
Σε όλους σχεδόν τους τόπους η φύση μας εξασφαλίζει τα δομικά υλικά που χρειαζόμαστε. Επειδή τα υλικά αυτά χρειάζονται μεταφορά, τα οικονομικά και περιβαλλοντολογικά κόστη είναι χαμηλά. Μερικά από αυτά τα υλικά είναι ανανεώσιμα (όπως τα δένδρα και το άχυρο) και κάποια άλλα (όπως οι πέτρα και το χώμα) υπάρχουν σε τέτοια αφθονία που είναι πρακτικά ανεξάντλητα.
Αντίθετα από τα οικολογικά δομικά υλικά, τα φυσικά εμπεριέχουν καθόλου ή ελάχιστη επεξεργασία. Η χρήση τους δεν συνεισφέρει στην καταστροφή των δασών, την κατασπατάληση των ορυκτών πόρων, την μόλυνση και ούτε εξαρτάται από βιομηχανικά υλικά και βαριά μηχανήματα. Η γη είναι μη τοξική και τελείως ανακυκλώσιμη."

Με βάση τα παραπάνω, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, ήρθαν σε επαφή με μία μοναδική εμπειρία. Μέσα από καθημερινά στοιχεία της φύσης τα οποία πολλές φορές δεν υπολογίζουμε καν, ανακάλυψαν πώς μπορεί να δημιουργηθούν μικρά αριστουργήματα. Χώμα, νερό, πυλός, μαλλί, άμμος, άχυρο, με όργανα τα χέρια μας και πολλή φαντασία δίνουν αποτελέσματα μοναδικά!!!

Συγγραφέας: 
Chris Angelis