Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας

24o Δ.ΣΧ Καβάλας
Καβάλα ,31/05/2017

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας έχουν γίνει σημαντικές δράσεις για την εκστρατεία Litter Less (λιγότερα σκουπίδια).Για να πραγματοποιήσουμε αυτές δράσεις συνεργαστήκαμε με τα όμορα σχολεία και συγκεκριμένα με την Δ’ τάξη του 21ο
Δ.Σ Καβάλας, με την Ε’ και την ΣΤ’ τάξεις του 17ου Δ.ΣΧ. Καβάλας και τα πενήντα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας του 6ου Γυμνασίου Καβάλας.
Μεταξύ άλλων , φέραμε επτά κάδους ανακύκλωσης στον χώρο του σχολείου. Ο κάθε κάδος είναι για διαφορετικά ανακυκλώσιμα υλικά.
Ανακυκλώνουμε τηγανέλαιο, πλαστικά καπάκια, μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές. Επίσης στην αυλή του σχολείο , τοποθετήσαμε αυτοσχέδιους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
Σαν μαθητές με οικολογική συνείδηση σας παρακαλούμε να επεκτείνεται ακόμη περισσότερο την εκστρατεία της ανακύκλωσης , τυπώνοντας αν όχι όλα , τουλάχιστον ένα τεύχος των βιβλίων του σχολείου σε ανακυκλώσιμο χαρτί. Για αρχή σας προτείνουμε το βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος.
Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα να πραγματοποιήσετε την επιθυμία μας και να δείξετε σαν Υπουργείο Παιδείας πως στηρίζετε και εσείς με ουσιαστικές πράξεις την οικολογική αφύπνιση που προκαλείτε στα σχολεία , μέσω των προτάσεών σας για διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις

.
Με εκτίμηση
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Πασχαλίδου Καλλιόπη
και οι μαθητές της Ε’ τάξης του 24ου Δ.Σ Καβάλας

Συγγραφέας: 
24dimk