Επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου μας!

Το επιδαπέδιο σκάκι είναι ετοιμο στην αυλή του σχολειου μας. Είναι μία δράση στα πλαίσια του project που υλοποιούμε σχολείο μας '' Ο Αειφορούλης αλλάζει το σχολείο μας'' με συντονιστή τον καθηγητή φυσικής αγωγής Οικονόμου Δημήτρη και με την συνετγασία όλης της σχολικής κοινότητας:

  • Πρώτα ξεκινήσαμε με ενημέρωση και γνωριμία με το σκάκι από τον πρόεδρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου Σιγούρο Μιχάλη που μας επισκέφτηκε
  • Αποφασίσαμε και φτιάξαμε μια επιδαπέδια σκακιέρα στην αυλή 
  • Φτιάξαμε τα πιόνια μας με ανακυκλώσιμα υλικά 
  • Παιξαμε ομαδικά παιχνίδια για να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές τα πιόνια και την θέση τους
  • Ξεκινήσαμε τουρνουά αγώνων σκακιού μαθητών

Οι μαθητές μας είναι πολύ ενθουσιασμένοι !Το γνωστό σε όλους επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής έχει πολλούς οπαδούς μικρούς και μεγάλους..Η βάση του κατασκευάστηκε με πολύ δουλειά από τους μαθητές. Οι πλάκες της αυλής βάφτηκαν με μαύρη και άσπρη μπογιά.Φτιάξαμε τα πιόνια μας με ανακυκλώσιμα υλικά μόνοι μας!! και το παιχνίδι άρχισε!!!και συνεχίζεται.
Είναι μία κίνηση που θα δώσει περισσότερες εναλλακτικές διεξόδους ψυχαγωγίας στα παιδιά  αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο διαλλείματος...Τα Παιχνίδια στην Αυλή του Σχολείου δίνουν την δυνατότητα σε  μαθητές και  μαθήτριες  όλων των τάξεων του σχολείου  να γυμναστούν,να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα,τη συνεργασία,την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους,συμμετέχοντας τόσο κατά τη διάρκεια της ώρας της Φ.Αγωγής όσο και του διαλείμματος σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου τους.
 

Συγγραφέας: 
Δημήτρης Οικονόμου