O Λαχανόκηπος του Β’1

 

Τέλος Μαρτίου οι μαθητές της Β’1 τάξης του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης με τη δασκάλα τους κ. Μ. Χωριανοπούλου,  ασχολήθηκαν με τη δημιουργία και το φύτεμα του λαχανόκηπου τους στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Βιτζηλαίου και οι κηπουροί του σχολείου που προετοίμασαν  το χωραφάκι τους.
Ξεκίνησαν καθαρίζοντας τον λαχανόκηπο από τις πέτρες. Ο κ. Ζέλος έφτιαξε πρασιές και οι μικροί μαθητές αναγνώρισαν τα γεωμετρικά σχέδια που δημιουργήθηκαν, μέτρησαν με μέτρο τις πλευρές και υπολόγισαν την περίμετρο. Ενημερώθηκαν για τον τρόπο φύτευσης κάθε λαχανικού άλλο με σπόρους, άλλο με μικρά φυντάνια άλλο με βολβούς κι άρχισε η δουλειά σε ομάδες.
Φύτεψαν μαρούλια, πατάτες, κρεμμύδια, αρακά, σπανάκι, ρόκα, σέσκουλα, μαϊντανό,  άνιθο, καρότα, ραπανάκια, παντζάρια κ.α. προσφορά όλα αυτά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Δημιούργησαν έτσι το δικό τους λαχανόκηπο και όλοι παραδέχτηκαν πόσο δύσκολη και κουραστική ήταν η δουλειά του αγρότη.
Η δράση αυτή συνδυάστηκε με την ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας «Χρήσιμες οδηγίες» και το μάθημα «Πώς να φυτέψεις έναν κάκτο». Παράλληλα στα Μαθηματικά μέσα από την ενότητα «Το χωράφι» έφτιαξαν και έλυσαν προβλήματα, και ασκήσεις πολλαπλασιασμό χρησιμοποιώντας τα δικά τους λαχανικά.
Και οι αγροτικές δράσεις συνεχίζονται…

 

Συγγραφέας: 
mchorian