Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄ και Ε΄ μαζί με τους  υπεύθυνους δασκάλους της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας αποφάσισαν να φτιάξουν για 1η φορά στο σχολείο μας λαχανόκηπο.

Μαρούλια , ρόκα , κρεμμυδάκια , καρότα, σέλινο , μαϊντανός και άνηθος γέμισαν το καινούργιο μας παρτέρι.

Πάσσαλοι, προστατευτικό πλέγμα και αυτόματο πότισμα συμπλήρωσαν το «έργο» και έτσι και στις διακοπές των Χριστουγέννων το πότισμα δεν τους έλειψε, αλλά και το ποδόσφαιρο στα διαλείμματα δεν έλειψε από τους μαθητές μας.

Στο τέλος του Φεβρουαρίου ασχοληθήκαμε με τον ανθόκηπο που και αυτός είχε την πρώτη του φορά στο σχολείο μας.

Εδώ, «πρωτομάστορες» ήταν οι μαθητές της Β1 & Β2 τάξης . Βέβαια, ζητήσαμε και την βοήθεια του «κοινού». Οι γονείς των μικρών μαθητών μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και όλοι μαζί φυτέψαμε πάρα πολλά λουλούδια . Για την ακρίβεια «σπείραμε» πολλά λουλούδια και είμαστε καθημερινά εκεί να τα κοιτάμε και να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να ανθίζουν.

Όταν ανθίσουν, θα φτιάξουμε όμορφες ανθοδέσμες και θα τις στείλουμε στους γονείς των μαθητών μας που μας βοήθησαν όπως κάναμε και σήμερα με τον λαχανόκηπο μας που στείλαμε στους αντίστοιχους γονείς μαρούλια και κρεμμυδάκια . Όλα απόλυτα βιολογικά.  Μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτά που παράγουμε στον μικρό-μεγάλο κήπο μας.

Συγγραφέας: 
Simos Antoniou