Για 3η ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε φέτος τις δράσεις για το σχολικό κήπο με την συνεργασία με την ομάδα παραδοσιακών σπόρων  και την Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά για την δημιουργία σχολικού κήπου ,κομπόστ και της τράπεζας σπόρων.
Σε συνεργασία με τους δασκάλους του σχολείου και την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού, όλη σχεδόν η ημέρα μαθήματος αφιερώθηκε σε στους παραδοσιακούς σπόρους, μια βιωματική εμπειρία πολύ σπουδαία για τα παιδιά, που έμαθαν εκτός των άλλων πως αφαιρούμε τους σποράκια από φρούτα και κηπευτικά και πως τα διατηρούμε για να έχουμε και την επόμενη χρονιά την συγκεκριμένη ποικιλία.
Παράλληλα έμαθαν να κάνουν σβώλους με σπόρια και χώμα, που τα σκορπίζουν στη φύση για να γίνεται φυσική αναδάσωση σε βουνά και δάση.
Όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς βίωσαν μια πολύ ωραία εμπειρία, ενώ η ανταπόκριση και συμμετοχή των παιδιών ήταν εκπληκτική, γεγονός που για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά τέτοιες βιωματικές δράσεις ειδικά σε ότι αφορά το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον  αλλά και τα εφόδια που αποκτούν και αφορούν την διατροφή μας.

 

Συγγραφέας: 
Δημήτρης Οικονόμου