Η ελιά, το πολύτιμο κι αγαπημένο δέντρο των Ελλήνων

      Με αφορμή τη σχετική Ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας οι μαθητές της Δ2 Τάξης με τη δασκάλα τους κ. Ζιγνέλη Αγγελική ανακάλυψαν τη σπουδαιότητα της ελιάς.

      Μιλήσαμε για τη Μεσογειακή διατροφή και τη διατροφική αξία της ελιάς και του ελαιόλαδου. Φτιάξαμε υγιεινό πρωινό με μεσογειακά προϊόντα που έφεραν οι μαθητές. Αναφερθήκαμε στη διατροφή των  αρχαίων Ελλήνων, ζωγραφίσαμε την ελιά καθώς και αγγεία συλλογής καρπών και ελαιόλαδου. Διαβάσαμε και γράψαμε κείμενα για την ελιά, επίσης φτιάξαμε ένα μικρό βιβλίο συνταγών. Τέλος, εμπνευστήκανε και εντυπωσιαστήκαμε από καλλιτέχνες και ποιητές του τόπου μας.

Συγγραφέας: 
24dimk