Ζω υγιεινά και είμαι όλο χαρά.

Φέτος για την παρουσίαση του θέματός μας φτιάξαμε ένα wiki. To wiki σχεδιάστηκε από την εκπαιδευτικό Παπουτσή Νάντια και με την ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών της επιτροπής του σχολείου. Τα κείμενα του wiki γράφτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές χρησιμοποιώντας το διαδραστικό πίνακα.

 

Για ποιο λόγο σχεδιάστηκε το wiki.

Στο Wiki γίνεται η παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησαν οι μαθητές που συμμετείχαν στην Περιβαλλοντική Επιτροπή του σχολείου. Μέσω αυτής της πλατφόρμας ενημερώθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου για τις δράσεις μας, καθώς επίσης και ο σύλλογος γονέων αλλά και άλλα σχολεία της περιοχής όπως το γυμνάσιο των Οινοφύτων και τα τρία Δημοτικά Σχολεία του Σχηματαρίου. Το Wiki λειτούργησε ως εργαλείο ομαδικών και συνεργατικών δραστηριοτήτων αλλά και ως μέσο για τη συγγραφή και δημοσίευση των ερευνών και των απόψεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας. Επιπλέον, η  πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να βελτιώσουν, να αναθεωρήσουν και να επανεξετάσουν τις εργασίες τους. Ως χρήστες του Wiki κάνουν αλλαγές και βελτιώσεις και συγχρόνως μαθαίνουν να αποδέχονται τις απόψεις και τις τροποποιήσεις των συμμαθητών τους. Ακόμη τους δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές τους και την εκπαιδευτικό τους και έξω από την τάξη. Επίσης ευελπιστούμε στη συμμετοχή και των άλλων σχολείων στην πλατφόρμα μας, περιμένουμε να δούμε τις απόψεις τους, τα σχόλιά τους και τις δημοσιεύσεις τους.

Η Περιβαλλοντική επιτροπή για να παρουσιάσει τις δράσεις, τις απόψεις και τις συμβουλές της γύρω από τα  θέματα με τα οποία ασχολήθηκε επινόησε μερικούς ήρωες και έφτιαξε φανταστικούς διαλόγους. Ο Φούλης ο Διατροφούλης και η Φούλα Διατροφούλα θα σας δείξουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής. Οι κυνηγοί μικροβίων, που παριστάνονται από τα ίδια τα παιδιά, είναι εδώ για να εξολοθρεύσουν τα βλαβερά μικρόβια που βρίσκονται στο σχολείο. Τέλος ο Ρούλης ο Καρδούλης ήρθε από μία χώρα μακρινή για να δώσει χαρά και υγεία στην ψυχή.

 

 

Απολαύστε την παρουσίασή μας κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

https://dimoinofitapoiotitazois.wikispaces.com/

 

Συγγραφέας: 
dimoinof