Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου μπαίνει δυναμικά στο χώρο των "Οικολογικών Σχολείων"

Αξιοποιώντας την πρόσκληση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προς την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, δηλώσαμε συμμετοχή στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στο νησί της Ρόδου. Χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει βρεθήκαμε πέντε εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας να λαμβάνουμε μέρος στο σεμινάριο και να γνωρίζουμε καλύτερα την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με την εξαιρετική παρουσίαση των εκπροσώπων της, του κ. Σταμάτη Σκαμπαρδώνη, Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και της κας Σοφίας Καινούργιου, μέλους του Δ.Σ.
Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν η ιστορία και οι δράσεις της Εταιρίας, με αναφορά στα δίκτυα «Οικολογικά Σχολεία», "Litter Less", «Μαθαίνω για τα Δάση» κ.ά. και ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Σχεδιασμός περιβαλλοντικού μονοπατιού».
Το ενδιαφέρον όλων ήταν έντονο και επιστρέφοντας στο σχολείο λειτουργήσαμε ως πολλαπλασιαστές και στους άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων και υποβλήθηκαν σχετικές δηλώσεις στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. 

Συγγραφέας: 
3ο Δημοτικό Σχο...