4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2024
Θέματα: 
2024-2025
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
2025-2026
Ενέργεια
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο

Τα νέα του Σχολείου μας

10.11.2025

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πολυθεματικό Ενεργειακό Εκπαιδευτικό Πάρκο (ΠΕΕΠ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, «Ήρων», που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων στην Ξάνθη.

4.11.2025

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 το σχολείο μας γέμισε χαρά ζωντάνια και… ανακύκλωση!  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 τμήματος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, με την  εκπαιδευτικό τους  κ. Τραμπίδου Ευαγγελία και οι μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου με τον εκπαιδευτικό τους κο Τερζούδη Βασίλη , αντίστοιχα, συμμετείχαν στη Δράση Ανακύκλωσης που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου στο πλαίσιο του προγράμματος “Οικολογικά Σχολεία”.

20.10.2025

Με το σύνθημα «ΚΙΝΟΥΜΑΙ – ΕΝΕΡΓΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις φετινές Αθλητικές Δραστηριότητες για την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις και συνδέθηκαν δημιουργικά με δράσεις του «Ενεργού Πολίτη».

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να προσεγγίσουν τα παιδιά τον αθλητισμό μέσα από μια ολιστική ματιά, που συνδέεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης  του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προωθώντας παράλληλα τη σωματική ευεξία, τη συνεργασία, αλλά και τη φροντίδα για το περιβάλλον.

14.10.2025

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Διδυμοτείχου με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση Ποτάμιων Οικοσυστημάτων», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον πανέμορφο χώρο “Λεύκες” στις όχθες του Ερυθροποτάμου.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου έδωσε δυναμικά το παρόν, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό και ενεργό διάθεση στις εκδηλώσεις, μεταφέροντας το μήνυμα της ανάγκης προστασίας του οικοσυστήματος του Ερυθροποτάμου, ενός φυσικού θησαυρού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

16.6.2025

Στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, στο σχολείο μας παρουσιάσαμε και παίξαμε ένα ομαδικό παιχνίδι που αφορά τις οικολογικές μας συνήθειες. Ένα παιχνίδι που φτιάχτηκε από όλα τα παιδιά του σχολείου.

29.5.2025

Την Τετάρτη 28/05/2025, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ της Δ΄ τάξης του σχολείου μας και της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής των δύο σχολικών μονάδων στο Διεθνές Δίκτυο "Οικολογικά Σχολεία".

Τη δράση συντόνισε για το σχολείο μας η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Τζαβέλλα, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Βασιλικής Δελημπαλτά. Από την πλευρά του 4ου Δημοτικού Πεύκης, συμμετείχε η εκπαιδευτικός της Β΄ τάξης, κ. Ελένη Γκιόρογλου.

11.4.2025

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης συνεχίζουν με ενθουσιασμό τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από το πρόγραμμα «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα». Με φαντασία και πολλή αγάπη, έδειξαν πως ακόμα και οι πασχαλινές κατασκευές μπορούν να γίνουν με σεβασμό προς τη φύση!

Φέτος, τα παιδιά έφτιαξαν όμορφα καλαθάκια για το Πάσχα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά. Έδωσαν νέα ζωή σε πλαστικά μπουκάλια, μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα καλαθάκια, τα οποία διακόσμησαν με ζωγραφιές από χαρτί.

7.4.2025

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν τη χαρά να παρουσιάσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μία σειρά από παιχνίδια ομαδικά με τη χρήση των Τ.Π.Ε., προσαρμοσμένα στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Τα παιχνίδια υλοποιήθηκαν κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβαν τα παιδιά του σχολείου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης σχετικά την ανακύκλωση, προωθώντας την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, εντός και εκτός σχολείου.

7.4.2025

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του bazaar παιδικών μεταχειρισμένων βιβλίων που διοργάνωσε το σχολείο μας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση βιβλίων, την Παρασκευή 4-4-2025.

Η ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν συγκινητική! Δεκάδες βιβλία βρήκαν νέους μικρούς αναγνώστες, αποδεικνύοντας πως ένα βιβλίο μπορεί να αποκτήσει ξανά ζωή, προσφέροντας γνώση, φαντασία και χαρά, όχι μόνο στον πρώτο, αλλά και στον επόμενο αναγνώστη του.

26.2.2025

Βασιζόμενοι  στα αποτελέσματα της  έρευνας σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης, οι  μαθητές/τριες  της  ΣΤ΄ τάξης την Πέμπτη 20/2/2025 προέβησαν σε επιμορφωτικές δράσεις προς όλους/ες  τους/τις  μαθητές/τριες  του σχολείου, έτσι ώστε  να ενημερωθεί το σύνολο της σχολικής κοινότητας, σε θέματα που άπτονται της ανακύκλωσης.

Σελίδες

Διεύθυνση: 
Πολυτεχνείου 4
68300 Διδυμότειχο