Έρευνα για το διατροφικό αποτύπωμα των μαθητών.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μια έρευνα συμπληρώνοντας ερωτηματολόγιο σχετικά με το διατροφικό τους αποτύπωμα. Σκοπός της δράσης ήταν να εξετάσουμε πόσο φιλικές προς το περιβάλλον είναι οι διατροφικές τους συνήθειες.

Το ερωτηματολόγιο περιλάμβανε ερωτήσεις για τη συχνότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, νερού αντί αναψυκτικών, καθώς και για τη συχνότητα κατανάλωσης γρήγορου φαγητού και κρέατος. Επιπλέον, διερευνήθηκε η χρήση τοπικών προϊόντων, προϊόντων εποχής και σπιτικού κολατσιού. Τέλος, οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες τους στην ανακύκλωση και στο πέταγμα φαγητού.

Μετά την ανάλυση των απαντήσεων, τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι οι μαθητές έχουν αρκετά καλές διατροφικές και περιβαλλοντικές συνήθειες, ιδιαίτερα όσον αφορά:

α) την κατανάλωση νερού,
β) την επιλογή προϊόντων εποχής,
γ) την ανακύκλωση,
και δ)  την σπατάλη φαγητού.

Ωστόσο, αναδείχτηκαν και ορισμένες περιοχές που χρειάζονται ενίσχυση, όπως:

α) η συστηματική κατανάλωση λαχανικών και φρούτων για όλους τους μαθητές,
β) η μείωση της κατανάλωσης γρήγορου φαγητού και κρέατος
γ) η προτίμηση σε ντόπια προϊόντα,
και δ) η επιλογή κολατσιού από το σπίτι, αντί της αγοράς έτοιμου.

Συγγραφέας: 
Elev0g