Συμμετοχή στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πτολεμαΐδα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Πτολεμαΐδα και είμαστε πολύ περήφανοι!
Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Εορδαίας, τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το CluBΕ, τη ΔΕΗ και τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας και είχε μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών.
Σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και την προώθηση βιώσιμων μορφών μετακίνησης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν:
🎨 Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολάζ και κατασκευών από μαθητές
🎭 Παιδικές θεατρικές παραστάσεις και αφήγηση παραμυθιών με περιβαλλοντικά μηνύματα
🎶 Μουσικοχορευτικά δρώμενα που γέμισαν το πάρκο με χρώματα και ήχους
Το σχολείο μας συμμετείχε με :
Δύο περιβαλλοντικά προγράμματα που ανέπτυξαν με αφοσίωση και φαντασία.
1.“Plastic Clever Schools” Φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τις δράσεις μας : Αναδείξαμε τις προσπάθειές μας για τη μείωση της χρήσης πλαστικού στο σχολείο μας, παρουσιάζοντας πώς μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.
2.”Λιβάδια της Ποσειδωνίας” Αφίσες με τα έργα μας : Αναδείξαμε τη σημασία των υποθαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας και τις δράσεις μας για την προστασία αυτού του κρίσιμου θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά: Οι μαθητές μας, με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, μετέτρεψαν φαινομενικά άχρηστα υλικά σε εντυπωσιακές κατασκευές, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανακύκλωσης.
Πανέμορφα παρτέρια με λουλούδια από φελιζόλ, τα οποία συμβόλιζαν την ομορφιά της φύσης και την ανάγκη διατήρησής της.
Μακέτες με εναλλακτικές μορφές ενέργειας: Παρουσιάσαμε πώς το μέλλον της ενέργειας μπορεί να είναι βιώσιμο, μέσα από μακέτες που αναπαριστούσαν την ηλιακή, αιολική και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι μαθητές μας, μέσα από τις καλλιτεχνικές και διαδραστικές τους προσεγγίσεις, έδειξαν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους για την κυκλική οικονομία και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας απέναντι στο περιβάλλον. Η συμμετοχή τους στην εκδήλωση αποτέλεσε μια αισιόδοξη υπενθύμιση ότι η νέα γενιά είναι παρούσα, ενημερωμένη και έτοιμη να αναλάβει δράση για έναν πιο «πράσινο» και βιώσιμο κόσμο.
Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τους μαθητές μας και την προσπάθειά τους να κάνουν τη διαφορά! Είναι ενθουσιαστικό να βλέπουμε τη νέα γενιά να είναι παρούσα, ενημερωμένη και έτοιμη να αναλάβει δράση για έναν πιο «πράσινο» και βιώσιμο κόσμο! Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την εξαιρετική τους δουλειά και την αφοσίωσή τους στο περιβάλλον!