Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 / Δημιουργία κάρτας

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους μαθήτριες/ες που συμμετέχουν σε όλα τα δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζονται από την ΕΕΠΦ να γράψουν μία κάρτα με μία ανάγκη, ένα δικαίωμα, μία συμβουλή, μία ευχή σε σχέση με το περιβάλλον, τη φύση, την οικολογία ή την κλιματική αλλαγή, την οποία και θα απευθύνουν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πρόκειται να παραβρεθεί στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Σε αυτή λοιπόν την πολύ σημαντική προσπάθεια, σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας προκειμένου να μεταφέρουμε τα αισιόδοξα μηνύματα των μαθητών και των μαθητριών για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα παρίσταται σε αυτό το Παγκόσμιο γεγονός. Με αυτή τη δράση στοχεύουμε να φτάσει ο λόγος και η μαθητική πρωτοβουλία στα επίσημα κέντρα διαβούλευσης για το κλίμα και το περιβάλλον.

Οι κάρτες που θα δημιουργήσουν οι μαθητές/τριες θα συλλεχθούν όλες στο ειδικό drive έχει δημιουργήσει η ΕΕΠΦ, προκειμένου να αποσταλούν με τη μορφή ψηφιακού αρχείου στο γραφείο του Πρωθυπουργού ενόψει της παρουσίας του στο Ντουμπάι για το COP28.

Τις κάρτες σας μπορείτε να τις αποστείλετε στο email education@eepf.gr σε όποια μορφή θέλετε: ppt (παρουσίαση), pdf (αρχείο κειμένου), jpeg ή png (φωτογραφίες), word (αρχείο κειμένου) μέσω wetransfer, https://wetransfer.com/ , μέχρι και τις 29/11/2023.

Χριστίνα