Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Σχεδίου Μαθήματος σχετικού με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία»

Αγαπητές φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καλεί όλους τους συμμετέχοντες , στο Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» εκπαιδευτικούς, να δημιουργήσουν ο καθένας, ένα Σχέδιο Μαθήματος με δράσεις που συνδέονται με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το Νοέμβριο του 2018, το FEE εξέδωσε την έκδοση Θετικές Δράσεις για τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης , η οποία περιέχει ενδεικτικές δράσεις από σχολεία 5 συμμετεχόντων χωρών στο Πρόγραμμα. Στόχος είναι να εμπλουτιστεί η υπάρχουσα έκδοση με περισσότερες δράσεις που σχετίζονται με τους 17 Στόχους και υλοποιούνται στο πλαίσιο των Οικολογικών Σχολείων, από όσο το δυνατό περισσότερες χώρες του δικτύου.

Χρονοδιάγραμμα καμπάνιας :

Ιούλιος 2019: Υποβολή Σχεδίου Μαθήματος

Ιούλιος-Αύγουστος 2019: Αξιολόγηση από ειδική επιτροπή

Σεπτέμβριος 2019: Επιλογή των τελικών Σχεδίων Μαθήματος και επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς

Οκτώβριος 2019: Τελικός σχεδιασμός όλων των Σχεδίων Μαθήματος

 

Βραβεία

 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν ένα διεθνές πιστοποιητικό, εκείνοι των οποίων το/τα Σχέδιο/α Μαθήματος θα επιλεχθούν, θα δημοσιοποιηθούν μαζί με τη συγγραφική τους ιδιότητα σε διεθνή έκδοση. Επιπλέον, δύο εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη Διεθνή Συνάντηση των Εθνικών χειριστών του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» το 2019.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια αυτή μπορείτε να βρείτε στη διεθνή ιστοσελίδα του δικτύου:http://www.ecoschools.global/campaigns-competitions

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Theodora