FEE Teacher Award-Βραβείο Εκπαιδευτικού 2023-2024

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καθιερώνει για 2η σχολική χρονιά το Βραβείο Εκπαιδευτικού (FEE Teacher Award) στοχεύοντας στην αναγνώριση των προσπαθειών εξαιρετικών εκπαιδευτικών από το παγκόσμιο δίκτυο των Διεθνών Δικτύων ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και «Μαθαίνω για τα Δάση» που προωθούν και ενσωματώνουν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στα σχολεία και τις κοινότητές τους.

Μέσω του βραβείου, στοχεύουμε να αναδείξουμε την επαγγελματική αριστεία, να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα και να διαδώσουμε εμπνευσμένες ιστορίες μεταξύ των ενδιαφερομένων. Το βραβείο δεν είναι ένας διαγωνισμός που απονέμεται σε λίγους και εκλεκτούς. Είναι η αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών και ο εορτασμός του έργου τους και του αντίκτυπου που έχουν καθημερινά τα τελευταία 28 χρόνια.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις σας για το Παγκόσμιο Βραβείο Εκπαιδευτικών FEE, τα κριτήρια συμμετοχής, τη διαδικασία αξιολόγησης του βραβείου και τις προθεσμίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την διεθνή ιστοσελίδα FEE Global Teacher Awards .

Σημαντικό! Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για την υποβολή της αίτησης

• Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του FEE για τουλάχιστον 5 χρόνια (Eco-School/LEAF/YRE)

• Το σχολείο στο οποίο εργάζεται ο εκπαιδευτικός να έχει λάβει είτε Βραβείο Πράσινης Σημαίας, είτε Βραβείο Μαθαίνω για τα Δάση, είτε έχει αναδείξει φιναλίστ/νικητή του διαγωνισμού Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον σε εθνικό επίπεδο ή διεθνές επίπεδο.

Χριστίνα