Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών_13-03-2019

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Συντονιστικός Φορέας του Δικτύου, συνδιοργάνωσαν Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών, με θέμα «Οικολογικά Σχολεία : Ένα πρόγραμμα πλαίσιο για την ενδυνάμωση των σχολικών μονάδων με στόχο το μετασχηματισμό τους σε αειφόρους οργανισμούς, μέσω της μείωσης των παραγόντων που επιτείνουν την κλιματική αλλαγή».

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στο 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, παρακολούθησαν 45 εκπαιδευτικοί προωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Αττική.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της ΕΕΠΦ από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., κο Σταμάτη Σκαμπαρδώνη, η φιλοσοφία, οι στόχοι και η μεθοδολογία του Δικτύου "Οικολογικά Σχολεία", καθώς και οι νέες δράσεις που ανακοινώθηκαν απο το Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου, απο την Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου κα Βαρβάρα Πετρίδου. ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του Καθ. Κωνσταντίνου Καρτάλη, Διευθυντή Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος Παν.Αθηνών με θέμα: "Κλιματική Αλλαγή: προκλήσεις και ευκαιρίες σε ένα κόσμο που αλλάζει. Από την πλανητική κλίμακα στην κλίμακα του σχολείου".

Ακολούθησαν τρία βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την μεθοδολογία του προγράμματος, με το ίδιο θέμα: "Οικολογικά Σχολεία: Ολιστική σχολική προσέγγιση, τα κρίσια βήματα της περιβαλλοντικής επιτροπής, της έρευνας και του σχεδίου δράσης", με εμψυχώτριες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου τις κ.κ. Μ.Δημοπούλου, Α.Φραντζή, Β.Βορύλλα και Β.Πετρίδου.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 70ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, κα Αντιόπη Φραντζή, για την ακόμα μια φορά εξαίρετη φιλοξενία της.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Εισηγήσεις:
1. «Οικολογικά σχολεία, ένα δυναμικό πρόγραμμα με έμφαση στη συνεργασία και τη συνολική σχολική προσέγγιση»,  Βαρβάρα Πετρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Πρόεδρος της Σ.Ε. του Δ.Θ.Δ. «Οικολογικά Σχολεία»

Φωτογραφικό υλικό

 

Χριστίνα