Παιδική Σχολή Σωτηρίου-Νηπιαγωγείο

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

22.1.2023

Σε συνεργασία με το σχολείο της Αιδηψο και της Εσθονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Etwinning «Little citizens», παρακολουθήσαμε μέσω ομαδικής βιντεοκλήσης, ένα βίντεο ευαισθητοποίησης των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματα τους. Αφού εντοπίσαμε και αναγνωρίσαμε τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, στην συνέχεια τα αποτυπώσαμε εικαστικά χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο colorillo,με το οποίο δημιουργήσαμε μια ζωγραφιά συνεργαζόμενοι εξ αποστάσεως.

22.1.2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, παρατηρήσαμε και  αναγνωρίσαμε μέσω εικόνων τα βασικά δικαιώματα των παιδιών. Απολαμβάνουν όμως όλα τα παιδιά αυτά τα δικαιώματα;

Πόσο σημαντική είναι η τήρηση τους;

Θέλοντας, λοιπόν να διαδώσουμε σε όλους την σημασία των δικαιωμάτων, αποτυπώσαμε εικαστικά ένα φανταστικό κόσμο γεμάτο δικαιώματα!

22.1.2023

Ο Λάκης ο Συμβουλάκης, ο καλός μας φίλος, είναι φέτος σύμβουλος και βοηθός της τάξης. Με αφορμή συζητήσεις που έγιναν στην ολομέλεια της τάξης για κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν στη γειτονιά μας, εμφανίστηκε για να συμμετέχει στην συζήτηση. Δημιουργήθηκε από παλιά υφάσματα, χρησιμοποιημένες εφημερίδες που ξανά πήραν ζωή και φυσικά από την φαντασία των παιδιών! Αφού μας συμβούλευσε και μας πρότεινε χρήσιμες ιδέες αποφασίσαμε όλοι μαζί να ονομάσουμε τη «μασκότ» μας. Το όνομά της, πηγάζει από το αποτέλεσμα της συζήτησης που είχαμε με τα παιδιά.

22.1.2023

Τα παιδιά ως μικροί παρατηρητές των πραγμάτων θέτουν ερωτήματα σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που παρατηρούν στη ίδια τους την γειτονιά. Ό,τι συμβαίνει γύρω μας δεν περνάει απαρατήρητο!

19.11.2022

Αφού μαζέψαμε τα φύλλα της αυλής μας,τα επεξεργαστήκαμε, τα μετρήσαμε και στο τέλος εκφραστήκαμε καλλιτεχνικά στο ρυθμό της μουσικής. Τα φύλλα προσγειώθηκαν στο κεφάλι μας, στον ώμο μας, στη πλάτη μας και τελικά βρέθηκαν όλα μαζί στο έδαφος! Ευτυχώς είμασταν εμείς εκεί για να τα ξεμπερδέψουμε και να τα κατηγοριοποιήσουμε με βάση το χρώμα τους.

4.11.2022

Το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε στη  Σκυταλοδρομία  "Running out of time",  μια αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χμ. για την κλιματική αλλαγή, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας μέχρι το Sharm el-Sheikh της Αιγύπτουπου, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της φετινής Διεθνής Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), έχοντας ως σκοπό να μεταδόσει ένα σημαντικό μήνυμα: «Σώστε το περιβάλλον μας. Ο χρόνος τελειώνει! Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα!».  Η σκυταλοδρομία θα έχει διάρκεια 38 ημερών και θα περάσει από 18 χώρες.

3.10.2022

Ψάχνω, ψάχνω για να βρω, σκουπίδια ένα σωρό!

Δυνατός αέρας έφερε στο κήπο μας σκουπίδια πολλά. Τι θα κάνουμε εμείς για αυτά;

Η δραστηριότητα αυτή λειτούργησε ως εισαγωγή στις έννοιες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Ξεκινήσαμε με τα παιδιά να αναζητούμε από πού προέρχονται τα σκουπίδια.

Άλλα είναι από την φύση και άλλα από τον άνθρωπο.

Κάποια μπορώ να τα ξανά χρησιμοποιήσω,

κάποια μπορώ να τα ανακυκλώσω

και άλλα μπορώ να τα πετάξω.

Τι θα απογίνουν τα σκουπίδια αυτά;

Θα πάρουν ζωή ξανά;

Το σχολείο μας είναι ένα μικρό ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρονιά τα παιδιά μας οδηγούν σε νέες ανακαλύψεις και μαζί τους κάθε φορά προσπαθούμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι γνώσεων που θα μας κάνει, μικρούς και μεγάλους, ευαισθητοποιημένους πολίτες, τόσο ατόμικά όσο και κοινωνικά. 

 

Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Γαλατσίου 23
11141 Αθήνα