Παιδική Σχολή Σωτηρίου-Νηπιαγωγείο

Βραβευμένο: 
ΟΧΙ
Έτος Εγγραφής: 
2022
Θέματα: 
2022-2023
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

19.11.2022

Αφού μαζέψαμε τα φύλλα της αυλής μας,τα επεξεργαστήκαμε, τα μετρήσαμε και στο τέλος εκφραστήκαμε καλλιτεχνικά στο ρυθμό της μουσικής. Τα φύλλα προσγειώθηκαν στο κεφάλι μας, στον ώμο μας, στη πλάτη μας και τελικά βρέθηκαν όλα μαζί στο έδαφος! Ευτυχώς είμασταν εμείς εκεί για να τα ξεμπερδέψουμε και να τα κατηγοριοποιήσουμε με βάση το χρώμα τους.

4.11.2022

Το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε στη  Σκυταλοδρομία  "Running out of time",  μια αδιάκοπη σκυταλοδρομία 7.767 χμ. για την κλιματική αλλαγή, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας μέχρι το Sharm el-Sheikh της Αιγύπτουπου, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της φετινής Διεθνής Συνδιάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), έχοντας ως σκοπό να μεταδόσει ένα σημαντικό μήνυμα: «Σώστε το περιβάλλον μας. Ο χρόνος τελειώνει! Αναλαμβάνουμε δράση για το κλίμα!».  Η σκυταλοδρομία θα έχει διάρκεια 38 ημερών και θα περάσει από 18 χώρες.

3.10.2022

Ψάχνω, ψάχνω για να βρω, σκουπίδια ένα σωρό!

Δυνατός αέρας έφερε στο κήπο μας σκουπίδια πολλά. Τι θα κάνουμε εμείς για αυτά;

Η δραστηριότητα αυτή λειτούργησε ως εισαγωγή στις έννοιες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Ξεκινήσαμε με τα παιδιά να αναζητούμε από πού προέρχονται τα σκουπίδια.

Άλλα είναι από την φύση και άλλα από τον άνθρωπο.

Κάποια μπορώ να τα ξανά χρησιμοποιήσω,

κάποια μπορώ να τα ανακυκλώσω

και άλλα μπορώ να τα πετάξω.

Τι θα απογίνουν τα σκουπίδια αυτά;

Θα πάρουν ζωή ξανά;

Το σχολείο μας είναι ένα μικρό ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρονιά τα παιδιά μας οδηγούν σε νέες ανακαλύψεις και μαζί τους κάθε φορά προσπαθούμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι γνώσεων που θα μας κάνει, μικρούς και μεγάλους, ευαισθητοποιημένους πολίτες, τόσο ατόμικά όσο και κοινωνικά. 

 

Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Γαλατσίου 23
11141 Αθήνα