Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

22 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 06/12/2023 - 16:09

Οι μικροί μαθητές (μεγάλοι δημιουργοί) αποφάσισαν να βγουν,  να παρατηρήσουν  και να εξερευνήσουν την αυλή του σχολείου μας.Πήραν το μεγεθυντικό τους φακό, τα χαρτιά, τους μαρκαδόρους , το μέτρο και ξεκίνησαν....Αφου κοίταξαν το χώρο κάθισαν και ζωγράφισαν τα πράγματα που θέλουν να φτιάξουν...και όσα θέλουν να αλλάξουν...Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τα παιδιά συγκέντρωσαν όλες τις ιδέες και προχωρούν  για το τρίτο βήμα........

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 06/12/2023 - 16:08

   Σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα είναι δυνατόν να μην ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή τόσο εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας.?.. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΉ...τα οφέλη της μας παρουσίασε η αγαπημένη μας και πάντα  χαμογελαστή  διατροφολόγος το πρωί της Δευτέρας..20 Νοεμβρίου 2023...δημιούργησε μαζί με τα παιδιά τα 5 σπιτάκια τροφών   και έδωσε συμβουλές διατροφής για τους μαθητές αλλά και για τις δασκάλες τους !!!!..κι όχι μόνο...μας πρόσφερε και τα υπέροχα γλυκάκια της .... υγιεινά κι αυτά!!!!

Ευχαριστούμε πολύ Μαγδούλα μας..

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής, 06/12/2023 - 16:08

Οι μαθητές της  Γ΄τάξης των ψυκτικών, στο πλαίσιο του εργαστηριακού τους μαθήματος, επιδιόρθωσαν και συντήρησαν τα κλιματιστικά δαπέδου των εργαστηρίων Αισθητικής, κομμωτικής και του Σχεδιαστηρίου 2, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους, κου Μαλογρίδη Παύλου.

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής, 06/12/2023 - 16:08

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ο μαθητές της Γ΄ τάξης στο εργαστήριο ψυκτικών, με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού τους, κυρίου Μαλογρίδη Παύλου, καθάρισαν και τακτοποίησαν τα τμήματα που σύντομα θα αποτελούσαν έναν νέο ψυκτικό θάλαμο.

Στις 19 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα, στο Εργαστήριο Ψυκτικών είχε ήδη προχωρήσει η κατασκευή από υλικά που  μεταφέρθηκαν και αποθηκεύθηκαν, έως ότου έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν - χωρίς να αγοραστούν νέα. Το μόνο που αγοράστηκε - και αυτό γιατί δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί, ήταν μια κλειδαριά για την πόρτα.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 06/12/2023 - 16:08

Ένα εργαστήριο δεξιοτήτων ξεκίνησε με αφορμή τις περσινές μας γνώσεις και δεξιότητες στις Πρώτες Βοήθειες. Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το εργαστήριο δεξιοτήτων καθώς επίσης και την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του Οδηγού μας που είναι διαθέσιμος (στην έντυπη μορφή του) προς δανεισμό στα σχολεία του Ν. Χανίων. Φέτος  ο περσινός Στόχος Ζωής (δηλαδή ο εφοδιασμός απινιδωτή για την κοινότητα του Ταυρωνίτη που τελικά πετύχαμε) έγινε Εκστρατεία Ζωής με σκοπό την δημιουργία ενός Οδηγού Πρώτων Βοηθειών.

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - λύκειο, 06/12/2023 - 16:06

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό "Young reporters for the enviroment", αλλά και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η τάξη της Β’ λυκείου επισκέφτηκε τις πόλεις Σεβίλλη και Μάλαγα της Ισπανίας. Εκεί είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε σε διάφορες δράσεις, όπως:

α. Επίσκεψη στο Instituto de la grasa του πανεπιστημίου Pablo de Olavide της Σεβίλλης. Εκεί μαθαίνουμε τις επιστημονικές μεθόδους που μελετώνται στο ίδρυμα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία στη βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου.

2ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 06/12/2023 - 16:11

Το σχολείο μας, μέλος του δικτύου "Οικολογικά Σχολεία", συμμετέχει στη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης "Τα παιδιά παίρνουν τον λόγο εν όψη του COP28". Οι μικροί μαθητές και μαθήτριές μας έχοντας ενεργό ρόλο σε οικολογικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες, έστειλαν με χαρά το μήνυμα τους!

Η συμμετοχή μας

 

 

 

22 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 06/12/2023 - 16:03

Η περιβαλλοντική επιτροπή του σχολείου μας συστάθηκε και αποτελείται :Οι μικροί μαθητές ( μεγάλοι δημιουργοί), η διευθύντρια του σχολείου μας,οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που ασχολούνται με το σχέδιο δράσης για την αναμόρφωση της αυλής και το μη διδακτικό προσωπικό (καθαρίστρια ).....

Η αρχή έγινε πάμε τώρα να πραγματοποιήσουμε ότι ονειρευτήκαμε.....

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 06/12/2023 - 16:03

@@ Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν ένα μήνα στη Γ΄ τάξη και συνάντησε εντυπωσιακή ανταπόκριση. Οι μαθητές με παρότρυνση της δασκάλας τους (και του γυμναστή που είχε την ιδέα) , αντί να πετούν τα καπάκια των μπουκαλιών κάτω, τα μαζεύουν σε κάδους και στη συνέχεια το σχολείο τα στέλνει για ανακύκλωση.

@@ Η πρωτοβουλία πέρα από το οικολογικό, στέλνει και ένα βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμα Τα καπάκια παραδίδονται από το Σχολείο στην ΚΥΨΕΛΗ», που συνεργάζεται με εταιρείες ανακύκλωσης και τα αγοράζουν δίνοντας ως αντίτιμο χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 06/12/2023 - 16:03

Η Στ'1 τάξη του σχολείου μας σχεδίασε και παρουσίασε την κάτοψη του σχολείου μας. Στη χαρτογράφηση της σχολικής αυλής, με τη βοήθεια του υπομνήματος, διακρίνονται όλοι οι χώροι περιμετρικά του κτηρίου, καθώς και τα παρτέρια, οι κερκίδες και τα γήπεδα του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Η δράση αυτή αποτελεί τον προπομπό για το πως θέλουν τα παιδιά να σχεδιαστεί και διακοσμηθεί η αυλή μας μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Νηπιαγωγείο Τοιχιού Καστοριάς, 06/12/2023 - 16:02

Ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν την ατζέντα για το κλίμα, το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και η ΕΕΠΦ, θα βρίσκονται εκεί προκείμενου να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι μας στην παγκόσμια προσπάθεια ώστε να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά και δικαιώματα που μοιραζόμαστε όλες και όλοι.

50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 06/12/2023 - 16:02

Οι μαθητές του 50ού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έγραψαν κάρτες με  αισιόδοξα μηνύματα για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, και τις απευθύναν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πρόκειται να παραβρεθεί στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP28) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Νηπιαγωγείο Τοιχιού Καστοριάς, 06/12/2023 - 16:01

Συζητήσαμε για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση .Τι είναι η ανακύκλωση; Πως λειτουργεί ο μπλε κάδος; Τι άλλο μπορούμε να ανακυκλώσουμε; (π.χ. μελάνια, λάμπες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, μπαταρίες, γυάλινα μπουκάλια). Αποφασίσαμε να ελέγξουμε αν υπάρχουν σκουπίδια στον αυλή του σχολείου μας  και να  τα μαζέψουμε πετώντας τα στους κάδους ή αν είναι ανακυκλώσιμα στους αντίστοιχους κάδους της ανακύκλωσης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 06/12/2023 - 16:02

Πρώτη δραστηριότητα: φυτέψαμε τα λουλούδια μας!!!

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 06/12/2023 - 16:00

Τα παιδιά έδωσαν ρυθμό στο δικό τους τραγούδι για το περιβάλλον με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα που κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά !

Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού Καστοριάς, 06/12/2023 - 15:59

Ύστερα από πρόσκληση του σχολείου μας στη ΔΙΑΔΥΜΑ, μας επισκέφτηκε η υπεύθυνη περιβαλλοντολόγος της επιχειρησης η οποία   μας έκανε  μια εξαιρετική παρουσίαση .

Με απλό και άμεσο τρόπο, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες , προβολή παρουσιάσεων και video  ενημέρωσε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχετικά  με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αναγνώριση των ανακυκλώσιμων υλικών και την  τοποθέτησή τους στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης.

Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού Καστοριάς, 06/12/2023 - 15:58

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Το Δημοτικό Σχολείο  και Νηπιαγωγείο Τοιχιού στα πλαίσια του προγράμματος LIFE Terra και  σε συνεργασία με  το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), τον Σύλλογο Γονέων και την Τοπική Κοινότητα διοργάνωσε δεντροφύτευση  σε διάφορα μέρη του χωριού και στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, ακόμα και οι παππούδες με την καθοδήγηση των υπευθύνων του ΕΚΕΤΑ, φύτεψαν 160 δέντρα διαφόρων ειδών στον χώρο πέριξ του γηπέδου του χωριού, αλλά και στην αυλή του σχολείου μας.

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 06/12/2023 - 15:58

Ο κύριος Λαδένιος πήρε την θέση του ....ανακύκλωση τηγανόλαδου....

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 06/12/2023 - 15:58

Όμορφες εικόνες γεμάτες ζωή, ... εκεί που πιστεύαμε ότι τα φυτά μας ξεράθηκαν ..να ΄σου και ξεπρόβαλλαν μικρά μικρά δειλά ....η χαρά μας δεν περιγράφεται....!!!

5o Γυμνάσιο Καλαμάτας, 06/12/2023 - 15:58

Ένα ακόμα ταξίδι Erasmus + ECO τελείωσε. Αυτή τη φορά η χώρα που φιλοξένησε τις ομάδες από Ελλάδα, Σλοβακία, Βουλγαρία και Ρουμανία ήταν η Τουρκία. Το High School Ihsaniye Anatolian Golcuk της επαρχίας Kocaeli στα νοτιοδυτικά παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά (Προποντίδα) ήταν ο οικοδεσπότης.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων