Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 18/02/2021 - 10:16

Δημιουργία περιβαλλοντικής επιτροπής

Η περιβαλλοντική επιτροπή μας δημιουργήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω του covid 19 . Για μεγάλα διαστήματα το σχολείο μας ήταν κλειστό , αλλά και όταν ήταν ανοιχτό απουσίαζαν πολλοί μαθητές. Επίσης ήταν δύσκολο να συναντηθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Τελικά τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε την περιβαλλοντική μας επιτροπή που απαρτίζεται από μαθητές , τη διευθύντρια, εκπαιδευτικούς και εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Θάσου.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 18/02/2021 - 10:16

Ένα λούτρινο πιθηκάκι σε έναν κάδο έδωσε χαρά στους μαθητές του Νηπιαγωγείου Βάρης, που με την ευαισθησία τους και την αγάπη τους του έδωσαν πνοή και αυτό με τη σειρά τους τα ενέπνευσε να δημιουργήσουν μια ιστορία γεμάτη φαντασία, αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, σεβασμό και ανοχή στη διαφορετικότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=pRx0gLOmkEg

το παραμύθι:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΗΣ ΣΥΡΟΣ, 18/02/2021 - 10:16

Μαθαίνουμε για το δέντρο και τη σημασία του στη ζωή του ανθρώπου. Παρατηρούμε τις αλλαγές του καθώς αλλάζουν οι εποχές. 

Δημοτικό Σχολείο Ωρεών Εύβοιας, 18/02/2021 - 10:15

 Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας έδρεψαν τους καρπούς των κόπων τους,αφού  έκαναν τη συγκομιδή μαρουλιών που με τόσο κόπο και αγάπη   φρόντισαν όλο τον καιρό.Η   δημιουργία και καλλιέργεια του λαχανόκηπου αποτελεί δράση στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος για την Αειφορεία και τη Βιοποικιλότητα της Αυλής του Σχολείου μας υπό την εποπτεία της Δ/ντριας του Σχολείου, Τσελίκα Χριστούλας και της εκπ/κού της τάξης, Λουτσοστάθη Ασημίνας.Οι μικροί αλλά σπουδαίοι κηπουροί σκάλιζαν,βοτάνιζαν "τάιζαν" με κόμποστ από τον κομποστοποιητή του κήπου μας, τα μικρούλια φυτά και τα παρατηρούσαν

Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών, 18/02/2021 - 10:17

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κοίμησης κλήθηκαν να απαντήσουν σε διαγνωστικό ερωτηματολόγιο, σε μορφή google form, το οποίο αναρτήθηκε στην ανοικτή ηλεκτρονική τάξη eclass που δημιουργήσαμε με τίτλο ¨Η Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Οικολογικό/αειφόρο Γυμνάσιο Κοίμησης¨ για τις ανάγκες των εξ αποστάσεως δράσεων μας.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/02/2021 - 10:15

# Η σχέση των μαθητών της Θερμής με τα πορτοκάλια δεν είναι σημερινή. Πάει αρκετά πίσω με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.
...........................................................................
# Στις φωτογραφίες που ακολουθούν από το LESVOS NEWS παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τη Γιορτή Πορτοκαλιού το 2025 και το 2016 επί Διευθυντή Γ. Κωφόπουλου.
...........................................................................

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:14

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" του ΙΕΠ οι μαθητές του Α1 ολοκλήρωσαν στο θεματικό κύκλο ΕΥ ΖΗΝ πρόγραμμα για τη διατροφή με τίτλο "Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα". Επισκέφτηκαν το μανάβικό της γειτονιάς μας, έμαθαν να επιλέγουν φρούτα εποχικά και ντόπια, έπαιξαν παιχνίδια γευσιγνωσίας, έφτιαξαν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και πολλές πολλές ακόμη ευχάριστες, δημιουργικές και συμμετοχικές δραστηριότητες

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:14

Με το σύνθημα αυτό οι μαθητές έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες για την προστασία από τον COVID. Με μηνύματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος οι μαθητές σχεδίασαν και ζωγράφισαν τις δικές τους...οικολογικές μάσκες.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/02/2021 - 10:14

# Το πορτοκάλι είναι το σήμα κατατεθέν της Θερμής. Όλος ο κάμπος της περιοχής είναι γεμάτος πορτοκαλιές μαζί και η αυλή του σχολείου μας , όπου είναι φυτεμένες γύρω στις 20 πορτοκαλιές και νεραντζιές.
……………………………………………
# Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν την δεκαετία του 1930 από τον αείμνηστο Δ/ντή Στρατή Πισπίνη και οι παλιότεροι μαθητές τα πότιζαν κουβαλώντας νερό με τους κουβάδες από τη βρύση της εκκλησίας.
…………………………………………

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:14

Με ποιες συνήθειές μας μπορούμε να καταναλώσουμε λιγότερη ενέργεια ώστε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα πάνω στον πλανήτη;

Με ποιους απλούς τρόπους μπορούμε να κάνουμε βιώσιμο τον πλανήτη μας;

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις οι μαθητές της Στ τάξης αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους πρωτότυπο ημερολόγιο. Για κάθε μέρα του Δεκέμβρη κατέγραψαν τις προτάσεις τους για εξοικονόμηση ενέργειας. Δείτε τις προτάσεις τους και ακολουθήστε τις συμβουλές τους

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:13

Οι μαθητές του Στ2 επισκέφτηκαν το ΚΠΙΣΝ και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βιώσιμος Πλανήτης" 

Οι μαθητές  με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω πειραμάτων και κατασκευών προσπάθησαν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα:

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας;

21ο Δημοτικό Αθηνών "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:13

Οι μαθητές του Β1 μαθαίνουν για το νερό!! Ανακαλύπτουν, σχεδιάζουν, πειραματίζονται και προτείνουν τρόπους εξοικονόμησης του νερού!!!

https://www.slideshare.net/ichalkia/water-242538555

 

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 18/02/2021 - 10:13

# Μια πρωτότυπη έκθεση παλιών αντικειμένων είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου. Την οργάνωσε η δασκάλα της Β΄ τάξης Φρόσω Γιαννακέλλη στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων και περιλάμβανε λογής-λογής αντικείμενα , που έφεραν οι μαθητές από τα σπίτια τους.
………………………………………

5ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη", 20/02/2021 - 16:58

Την Παρασκευή 5-2-21, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Ραντεβού στη Σχολική μας αυλή με Κηπουρική & Τέχνη" που εφαρμόζεται για το Σχολ.Έτος 2020-21, το Γ2 τμήμα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, συγκέντρωσε μαρούλια - σαλάτες  και κρεμμυδάκια, τα οποία καλλιεργούμε βιολογικά στον λαχανόκηπο του Σχολείου μας, και τα πρόσφερε στο Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

5ο Γ/σιο Αγίας Παρασκευής "Λέλα Καραγιάννη", 18/02/2021 - 10:13

Αξιοποιώντας τους τοίχους γύρω από τον λαχανόκηπο του σχολείου μας και θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την επιθυμία, ιδίως, της νέας γενιάς των μεγαλουπόλεων να ζουν κοντά σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον, με τη βοήθεια του Δ/ντή του σχολείου και του καθηγητή των Καλλιτεχνικών, δημιουργήσαμε τη ζωγραφιά που βλέπετε στη φωτογραφία.

Ένας έφηβος, κάτοικος μεγαλούπολης, τραβάει με το χέρι του το γκρίζο που τον περιβάλλει και φέρνει αυτό που επιθυμεί να έχει: έναν γαλάζιο ουρανό, ένα καταπράσινο περιβάλλον, έναν φωτεινό ήλιο! 

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 05/02/2021 - 14:01

Οι αλκυονίδες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά για τον υπέροχο μύθο που τις πλαισιώνει! Μάλιστα αποφασίσαμε να τις συνδυάσουμε με την συμμετοχή μας για τρίτη χρονιά στο Global School Play Day που φέτος διενεργείται με διαφορετική μορφή. 

Ο μύθος της Αλκυόνης που είναι γεμάτος από συναισθήματα ήταν η εισαγωγή μας στο θέμα. Τον είδαμε σε ηλεκτρονική μορφή, τον παίξαμε με playmobil, τον ζωγραφίσαμε και τον κάναμε κόμικ στο bookcreator.

3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, 03/02/2021 - 14:52

Την προηγούμενη εβδομάδα ( 2η εβδομάδα επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων ) ,μετά από πρόσκληση της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , έγινε ενημέρωση στα παιδιά 6 τμημάτων του Σχολείου μας για  το επίκαιρο θέμα της χρήσης των πλαστικών μιάς χρήσεως και την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των παιδιών μας στη ανακύκλωση.

Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 01/02/2021 - 14:33

# Με τα μαθήματα να συνεχίζονται στα Δημοτικά και την κυκλοφορία να σταματά στις 6 το απόγευμα δεν μένει σχεδόν καθόλου χρόνος στα παιδιά να παίξουν τις καθημερινές.
……………………………………………….
# Έτσι τα Σαββατοκύριακα αρκετοί γονείς βρίσκουν καταφύγιο μαζί με τα παιδιά τους στην φύση, όπου κάνουν διάφορες δραστηριότητες.
……………………………………………….
# Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τον Παναγιώτη Κοντελέ (της Β΄ Δημοτικού), που εκτός από καλός μηχανοτεχνίτης ασχολείται και με το μάζεμα των μανιταριών.
……………………………………………….

Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών, 04/02/2021 - 13:29

Το Οικολογικό/Αειφόρο Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών μετά απο την μακρά περίοδο καραντίνας επανέρχεται με σχέδια υλοποίησης δράσεων (μακάρι και σε πεδία μέλετης, κορωνοϊου επιτρέποντος) προκειμένου να στηρίξει πλέον ενεργά την συμμετοχή του σε τρία Διεθνή δίκτυα εκπαίδευσης.

Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών, 01/02/2021 - 14:32

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ/ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ ΤΗΣ UNESCO

ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΕΙΦΟΡΑ ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ/ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ  ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων