Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 08/12/2023 - 13:38

Τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν στο σπίτι οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, από ανακυκλώσιμα ή φυσικά υλικά και "απόβλητα", με τα οποία στολίσαμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του σχολείου μας.

 

.

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΧΙΟΥ, 08/12/2023 - 13:37

Την ηλιόλουστη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς όπου οι μαθητές, από κοινού, έπαιξαν επιτραπέζια, έψαξαν τον κρυμμένο θησαυρό στο Λαογραφικό μουσείο, τέντωσαν δυνατά τιη χορδή του τόξου μέσα στα μαστίχια. Ηρθαμε, τα δύο σχολεία, σε μια εποικοδομητική επαφή που γεφυρώνει του ομηλίκους. Οι δράσεις που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καλλιμασιάς, μας έφεραν πιο κοντά και μας θύμισαν ότι “όλοι μαζί μπορούμε”. Απολύσαμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, την ζεστή φιλοξενία με το πλούσιο κέρασμα των γειτόνων μας!

Ευχαριστούμε πολύ!

4ο Νηπιαγωγείο Ν.Ιωνίας Βόλου, 08/12/2023 - 13:37

Μιλάμε για το Φθινόπωρο, φέρνουμε υλικά του Φθινοπώρου και δημιουργούμε με φυσικά υλικά

Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο "ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ", 08/12/2023 - 13:34

Δημιουργία αφίσας με το μήνυμα - όρκο των παιδιών για τη προστασία του πλανήτη:

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΑΤΗΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ 

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:33

Την εβδομάδα πριν από την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, προηγήθηκε μια σημαντική προετοιμασία και ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας σχετικά με τις δράσεις που ακολούθησαν. Πραγματοποιήθηκε η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να καταγράψουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το περιβάλλον και να μοιραστούν φωτογραφίες. (https://padlet.com/1epalalexandreias/epal-alexandreias-takes-action-for-...).

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:33

Οι μαθητές με αγάπη για το σχολείο τους μάζεψαν τα σκουπίδια από το προαύλιο και τις εισόδους  δίνοντας υπόσχεση για διατήρηση του χώρου καθαρού και υλοποίηση μελλοντικών δράσεων καλλωπισμού.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:32

Χάρτινα κουτιά αντί να ανακυκλωθούν διακοσμήθηκαν από τους μαθητές και μετατράπηκαν σε κάδους διαχωρισμού απορριμμάτων. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τμήματα της Α λυκείου με στόχο όχι μόνο οι μαθητές να  υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ανακύκλωσης αλλά ταυτόχρονα να γίνει καταγραφή των απορριμμάτων και να προταθούν λύσεις για την μείωση τους.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

 

 

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:32

Σε πλαστικά μιας χρήσης δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και μετατράπηκαν σε γλαστράκια. Οι μαθητές έφεραν τις συσκευασίες από το σπίτι τους και χρησιμοποιώντας το compost του σχολείου φύτεψαν σε ομάδες το φυτό της επιλογής τους προσφέροντας μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση των πλαστικών αποβλήτων. Το compost δημιουργήθηκε από την ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων που πραγματοποιείται στο σχολείο μας από τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και από σχετικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τα γλαστράκια στη συνέχεια διακόσμησαν τις τάξεις!

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:30

Ο σχολικός περίπατος του Νοεμβρίου αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας να ενωθούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά σε μια δράση καθαρισμού του χώρου του αμφιθεάτρου. Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν διαχωρίστηκαν ώστε να ανακυκλωθούν κατάλληλα. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό υπογραμμίζοντας τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για τη διατήρηση καθαρών και φιλικών προς το περιβάλλον χώρων.

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, 08/12/2023 - 13:30

Οι μαθητές δημιούργησαν δύο υπέροχα πανό, χρησιμοποιώντας  δύο παλιά σεντόνια θέλοντας να εκφράσουν το δικό τους μήνυμα για την σημασία της μείωσης των αποβλήτων.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, 08/12/2023 - 13:36

Το 1ο οικολογικό αφιέρωμα-1st Eco Tribute του eTwinning έργου μας "Eco Team" αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους-World Soil Day και προτάθηκε από διακρατική ομάδα σχολείων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας.

Το σχολείο μας ανέλαβε την ενότητα «Τροφική αλυσίδα/Τροφικός Ιστός».

Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου. Φέτος το θέμα της έχει τίτλο:

2ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 08/12/2023 - 13:36

Μειώνουμε την κατανάλωση στη σχολική ζωή εκπαιδευτικοί και μαθητές

Οι χειροτεχνίες μας στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από τη χρήση  ανακυκλώσιμων υλικών. Επαναχρησιμοποιούμε υλικά και τα αξιοποιούμε για χειροτεχνίες - κατασκευές, πριν πάνε προς ανακύκλωση για τη μείωση του καταναλωτικού μας αποτυπώματος.

Έτσι χαρτοσακούλες με ανακυκλώσιμο χαρτί μεταμορφώνονται σε δέντρα ελιάς,

τα χαρτόνια - ρολά υγείας μεταμορφώνονται σε δέντρα Χριστουγέννων, 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου, 08/12/2023 - 13:32

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους κάδο ανακύκλωσης και να τον πάρουν στο σπίτι τους. Έτσι, μαζί με την οικογένειά τους θα μπουν στον κόσμο της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

22 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 06/12/2023 - 16:09

Οι μικροί μαθητές (μεγάλοι δημιουργοί) αποφάσισαν να βγουν,  να παρατηρήσουν  και να εξερευνήσουν την αυλή του σχολείου μας.Πήραν το μεγεθυντικό τους φακό, τα χαρτιά, τους μαρκαδόρους , το μέτρο και ξεκίνησαν....Αφου κοίταξαν το χώρο κάθισαν και ζωγράφισαν τα πράγματα που θέλουν να φτιάξουν...και όσα θέλουν να αλλάξουν...Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τα παιδιά συγκέντρωσαν όλες τις ιδέες και προχωρούν  για το τρίτο βήμα........

2ο Νηπιαγωγείο Στυλίδας, 06/12/2023 - 16:08

   Σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα είναι δυνατόν να μην ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή τόσο εμείς και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας.?.. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΉ...τα οφέλη της μας παρουσίασε η αγαπημένη μας και πάντα  χαμογελαστή  διατροφολόγος το πρωί της Δευτέρας..20 Νοεμβρίου 2023...δημιούργησε μαζί με τα παιδιά τα 5 σπιτάκια τροφών   και έδωσε συμβουλές διατροφής για τους μαθητές αλλά και για τις δασκάλες τους !!!!..κι όχι μόνο...μας πρόσφερε και τα υπέροχα γλυκάκια της .... υγιεινά κι αυτά!!!!

Ευχαριστούμε πολύ Μαγδούλα μας..

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής, 06/12/2023 - 16:08

Οι μαθητές της  Γ΄τάξης των ψυκτικών, στο πλαίσιο του εργαστηριακού τους μαθήματος, επιδιόρθωσαν και συντήρησαν τα κλιματιστικά δαπέδου των εργαστηρίων Αισθητικής, κομμωτικής και του Σχεδιαστηρίου 2, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους, κου Μαλογρίδη Παύλου.

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Β Αθήνας - Αγίας Παρασκευής, 06/12/2023 - 16:08

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ο μαθητές της Γ΄ τάξης στο εργαστήριο ψυκτικών, με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού τους, κυρίου Μαλογρίδη Παύλου, καθάρισαν και τακτοποίησαν τα τμήματα που σύντομα θα αποτελούσαν έναν νέο ψυκτικό θάλαμο.

Στις 19 Οκτωβρίου, την επόμενη ημέρα, στο Εργαστήριο Ψυκτικών είχε ήδη προχωρήσει η κατασκευή από υλικά που  μεταφέρθηκαν και αποθηκεύθηκαν, έως ότου έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν - χωρίς να αγοραστούν νέα. Το μόνο που αγοράστηκε - και αυτό γιατί δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί, ήταν μια κλειδαριά για την πόρτα.

AEIΦΟΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ, 06/12/2023 - 16:08

Ένα εργαστήριο δεξιοτήτων ξεκίνησε με αφορμή τις περσινές μας γνώσεις και δεξιότητες στις Πρώτες Βοήθειες. Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το εργαστήριο δεξιοτήτων καθώς επίσης και την έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του Οδηγού μας που είναι διαθέσιμος (στην έντυπη μορφή του) προς δανεισμό στα σχολεία του Ν. Χανίων. Φέτος  ο περσινός Στόχος Ζωής (δηλαδή ο εφοδιασμός απινιδωτή για την κοινότητα του Ταυρωνίτη που τελικά πετύχαμε) έγινε Εκστρατεία Ζωής με σκοπό την δημιουργία ενός Οδηγού Πρώτων Βοηθειών.

Εκπαιδευτήριο Το Παγκρήτιον - λύκειο, 06/12/2023 - 16:06

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διεθνή διαγωνισμό "Young reporters for the enviroment", αλλά και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η τάξη της Β’ λυκείου επισκέφτηκε τις πόλεις Σεβίλλη και Μάλαγα της Ισπανίας. Εκεί είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε σε διάφορες δράσεις, όπως:

α. Επίσκεψη στο Instituto de la grasa του πανεπιστημίου Pablo de Olavide της Σεβίλλης. Εκεί μαθαίνουμε τις επιστημονικές μεθόδους που μελετώνται στο ίδρυμα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία στη βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων