Νέα του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων

Τρίτη, Μάιος 21, 2024 - 12:10

Φόρμα αναφοράς δράσεων για τη σχολική χρονιά 2023-2024

Αγαπητές/οί φίλες/οι εκπαιδευτικοί,

Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, θα σας παρακαλούσαμε να μας αποστείλετε συμπληρωμένη, το αργότερο έως την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, την επισυναπτόμενη φόρμα αναφοράς των δράσεων που υλοποιήσατε με τους μαθητές/ριες σας τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Τρίτη, Απρίλιος 2, 2024 - 14:37

Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία» - Προσχώρηση του Δήμου Αθηναίων στη Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση (Greening Education Partnership) της UNESCO

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εθνικός χειριστής του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024 - 13:30

Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 από τις 10.00 έως τις 15.00. Θα βραβευτούν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

Δευτέρα, Φεβρουάριος 26, 2024 - 13:28

Στήριξε την προσπάθεια των μαθητών του ΔΣ Κολλεγίου Αθηνών να χτίσουν ένα σχολείο στη Γκάνα!

Η μαθητική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία σχολείου στο χωριό Κyereben 2, κοντά στην τεχνητή λίμνη Βόλτα στην Γκάνα της Αφρικής. 

Παρασκευή, Φεβρουάριος 9, 2024 - 12:01

Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2024

Είστε έτοιμοι να γίνετε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρες κοινότητες να δημιουργήσουν θετική αλλαγή;

Ως μέλος του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε και το 2024 στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης (GAD) , μια εξαιρετική 10ήμερη εκστρατεία που ενώνει σχολεία, ξενοδοχεία, δήμους, παραλίες και μαρίνες από όλο τον κόσμο για να συνεργαστούν σε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Τρίτη, Φεβρουάριος 6, 2024 - 13:01

Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, συντονιστικός φορέας του δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού υλικού «Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα στο σπίτι και στο σχολείο», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου, με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Πέμπτη, Ιανουάριος 25, 2024 - 13:30

Εκδήλωση βράβευσης με την Πράσινη Σημαία

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνει Εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές/ριες-εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Επιτροπής καλούνται να παρουσιάσουν τη δράση τους με έναν από τους παρακάτω τρόπους :

Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2023 - 13:53

COP28: Περισσότερα από 4.000 παιδιά, στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρωθυπουργό για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον!

Σήμερα ξεκινά η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) θα βρίσκεται εκεί, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), προκειμένου να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά που είναι δικαίωμα όλων μας.

Πέμπτη, Νοέμβριος 16, 2023 - 12:36

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 / Δημιουργία κάρτας

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

Παρασκευή, Νοέμβριος 10, 2023 - 11:19

Ανακοίνωση νικητών του Διαγωνισμού για το καλύτερο Σχέδιο Μαθήματος-Litter Less Plus

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση για τη διεθνή εκστρατεία Litter Less Plus, όπου συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά μας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σελίδες