Νέα του Δικτύου των Οικολογικών Σχολείων

Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2023 - 13:53

COP28: Περισσότερα από 4.000 παιδιά, στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρωθυπουργό για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον!

Σήμερα ξεκινά η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) θα βρίσκεται εκεί, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), προκειμένου να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά που είναι δικαίωμα όλων μας.

Πέμπτη, Νοέμβριος 16, 2023 - 12:36

Τα παιδιά παίρνουν το λόγο εν όψη του COP28 / Δημιουργία κάρτας

Στο πλαίσιο των παγκόσμιων διεργασιών που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, για την ανάδειξη του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια διαβούλευση μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας.

Παρασκευή, Νοέμβριος 10, 2023 - 11:19

Ανακοίνωση νικητών του Διαγωνισμού για το καλύτερο Σχέδιο Μαθήματος-Litter Less Plus

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση για τη διεθνή εκστρατεία Litter Less Plus, όπου συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά μας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Παρασκευή, Νοέμβριος 3, 2023 - 14:56

Γιορτάστε μαζί μας τα επιτεύγματά σας στο Litter Less Plus!

Η εκστρατεία Litter Less Plus φτάνει στο τέλος της!

Τους τελευταίους μήνες, είδαμε χιλιάδες μαθητές, καθηγητές και σχολεία να αντιμετωπίζουν τη ρύπανση σε όλο τον κόσμο!

Και τώρα ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τα δικά ΣΑΣ επιτεύγματα!

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε ένα εορταστικό διαδικτυακό σεμινάριο στις 8 Νοεμβρίου 2023, στις 16:00  ! Στη συνάντηση αυτή θα γιορτάσουμε τις επιτυχίες των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό σχεδίων μαθήματος και θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών  !

Πέμπτη, Οκτώβριος 5, 2023 - 12:17

FEE Teacher Award-Βραβείο Εκπαιδευτικού 2023-2024

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) καθιερώνει για 2η σχολική χρονιά το Βραβείο Εκπαιδευτικού (FEE Teacher Award) στοχεύοντας στην αναγνώριση των προσπαθειών εξαιρετικών εκπαιδευτικών από το παγκόσμιο δίκτυο των Διεθνών Δικτύων ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» και «Μαθαίνω για τα Δάση» που προωθούν και ενσωματώνουν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στα σχολεία και τις κοινότητές τους.

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 18, 2023 - 11:13

Λειτουργία Διεθνών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΕΠΦ για το 2023-2024

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης συντονίζει τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 τα παρακάτω 3 Διεθνή Δίκτυα-Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα οποία και σας καλούμε να συμμετέχετε:

Α) Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία», απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Θεματικές ενότητες: Απορρίμματα, Νερό, Ενέργεια, Αυλή σχολείου κ.α.). Το Δίκτυο συντονίζεται από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας.

Πέμπτη, Ιούνιος 1, 2023 - 14:52

Φόρμα αναφοράς δράσεων 2022-2023

Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα σχολεία που εγγράφηκαν και συμμετείχαν στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ "Οικολογικά Σχολεία" το 2022-2023, μπορούν αν συμπληρώσουν την αναφορά των δράσεων τους για την τρέχουσα χρονιά, ως εξής:

1.συμπλήρωση της google form και

Πέμπτη, Μάιος 25, 2023 - 13:31

Litter Less Plus / Πρόσκληση σε Διαγωνισμό Σχεδίου Μαθήματος

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Litter Less Plus, σας προσκαλέσουμε να λάβετε μέρος σε έναν Διαγωνισμό Σχεδίου Μαθήματος για να βελτιώσετε τη μάθηση σχετικά με:

• τη μείωση των απορριμμάτων
• την υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση
• τους αόρατους ρύπους
• την Κυκλική Οικονομία

Τα τέσσερα καλύτερα σχέδια μαθημάτων θα λάβουν χρηματικό έπαθλο και θα προωθηθούν διεθνώς μέσω των καναλιών επικοινωνίας του FEE!

Τρίτη, Απρίλιος 18, 2023 - 11:10

Γεώτρηση στη Γκάνα από το ΔΣ Κολλεγίου Αθηνών

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία εδώ και 12 χρόνια και έχει βραβευτεί 4 φορές με την Πράσινη Σημαία, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους και με άξονα τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία γεώτρησης στο χωριό Εkoso στην περιοχή Κwahu στην ορεινή Γκάνα. Πέρα από το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουν, οι μαθητές θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα συνδιοργανώσουν δράσεις με το σχολείο της περιοχής.

Τρίτη, Μάρτιος 28, 2023 - 14:06

Litter less Plus-Δύο διακρίσεις για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Litter Less Plus, το FEE διεξήγαγε διεθνώς διαγωνισμό για την υποβολή Σχεδίου Δράσεων από τα σχολεία που συμμετέχουν στα τρία Διεθνή Δίκτυα ΠΕ της ΕΕΠΦ «Οικολογικά Σχολεία», «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», για την υλοποίηση δραστηριοτήτων σχετικών με την Κυκλική Οικονομία.

Σελίδες