COP28: Περισσότερα από 4.000 παιδιά, στέλνουν τα μηνύματά τους στον Πρωθυπουργό για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον!

Σήμερα ξεκινά η διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), που αποτελεί μία παγκόσμια ευκαιρία προκειμένου τα κράτη να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τους κλιματικούς τους στόχους. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) θα βρίσκεται εκεί, μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), προκειμένου να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για να διαφυλάξουμε τα περιβαλλοντικά αγαθά που είναι δικαίωμα όλων μας.

Η ΕΕΠΦ είναι ο χειριστής στην Ελλάδα των τριών διεθνών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», των οποίων ιδρυτής και διεθνής συντονιστής είναι το FEE. Και τα τρία Δίκτυα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εν όψει αυτής της πολύ σημαντικής παγκόσμιας συνάντησης, η ΕΕΠΦ κάλεσε όλο το μαθητικό κοινό που συμμετέχει στα εκπαιδευτικά της Δίκτυα να μεταφέρει, με τον δικό του πρωτότυπο λόγο, τις ανάγκες, τις εκκλήσεις, αλλά και το αισιόδοξο μήνυμά του για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα συμμετέχει στην COP28. Περισσότερα από 4.000 παιδιά, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, κατέθεσαν μηνύματα και κάρτες που έφτασαν στις ηλεκτρονικές θυρίδες της ΕΕΠΦ, τα οποία απεστάλησαν σήμερα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, προκειμένου μέσα από τη δική του φωνή, να ακουστεί και η φωνή των παιδιών της Ελλάδας στην κρίσιμη αυτή σύνοδο.

Ένα από τα καίρια θέματα που θα συζητηθούν στην COP28 είναι η παγκόσμια Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση (Greening Education Partnership - GEP) που προωθεί η UNESCO, υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για τον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων και την ενσωμάτωση της κλιματικής παιδείας. Η UNESCO αναμένεται να ανακοινώσει και τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για την επίτευξη των στόχων των τεσσάρων Πυλώνων της GEP.

Το FEE είναι στρατηγικός εταίρος της UNESCO για την υλοποίηση της GEP. Αν και η χώρα μας δεν έχει υπογράψει τη Σύμπραξη, ως ΕΕΠΦ ήδη μετέχουμε στη Σύμπραξη και φιλοδοξούμε να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της, που θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν κεντρικό εθνικό στόχο.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου

Χριστίνα